Politiikka ja talous

MTK-opiston tilat vaatisivat remontin ennen majoituskäyttöä

Politiikka ja talous 06.09.2015

Maataloustuottajien MTK:ssa selvitetään Espoossa sijaitsevan entisen opistokiinteistön soveltuvuutta vastaanottokeskukseksi. Myös SAK:n hallitus käsittelee kiinteistöjään huomenna maanantaina.


Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) lauantainen ilmoitus kotinsa luovuttamisesta vastaanottokeskukseksi on saanut muun muassa monet järjestöt aktivoitumaan omien tilojensa suhteen.

Maataloustuottajien MTK:ssa selvitetään Espoossa sijaitsevan entisen opistokiinteistön soveltuvuutta vastaanottokeskukseksi.

Toiminnanjohtaja Antti Sahin mukaan rakennuksen putkisto ei kestä kovaa käyttöä ennen remonttia.

"Meille asia on ennemmin käytännön kuin periaatteen kysymys", Sahi sanoo.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo, ettei opistoa ole vielä lopullisesti arvioitu. Hän myös muistuttaa maaseudun kylätaloista ja muista tyhjistä kiinteistöistä.

"Muuttotappiokuntien tyhjät rivi- ja kerrostalot kannattaa nyt käydä läpi, jotta hädänalaisille saadaan lämpimät asuinolosuhteet ennen talven tuloa", Marttila totesi sunnuntaina.

Hän pitää pääministeri Juha Sipilän (kesk.) päätöstä kotinsa luovuttamisesta vastaanottokeskuksen tiloiksi hienona eleenä ja loistavana esimerkkinä siitä, miten ihmisiä voi auttaa.

SAK:n hallituksen asialistalla keskusjärjestön ja sen jäsenjärjestöjen opistotilojen käyttö on maanantaina.

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiaisen mukaan myös jäsenjärjestöjen, kuten Metalliliiton Murikka-opiston, käyttömahdollisuudet selvitetään.

"Kiljavan opisto on parhaillaan täydessä käytössä. Jos siitä tehdään vastaanottokeskus, opiskelijat on siirrettävä muualle", Tukiainen pohtii.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT