OP:n Karhinen vaatii lisää paikallista sopimista - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka ja talous

OP:n Karhinen vaatii lisää paikallista sopimista

OP-ryhmän ennätystulos mahdollistaa luotonannon kasvun.
Jarkko Sirkiä
"Osuuspankki teki ajoissa muutokset, ja nyt ryhmällä menee hyvin", sanoo OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.

OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen vaatii hallitusta lisäämään paikallista sopimista työpaikoilla. Karhisen mukaan Suomen kasvu perustuu pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Ne eivät kuitenkaan menesty ilman mahdollisuutta paikalliseen sopimiseen ja joustoihin.

Karhisen mielestä on hyvä, että työmarkkinajärjestöt pyrkivät sopimaan asiasta. ”Mutta jos ne eivät pääse sopuun, pitää hallituksen puuttua asiaan.”

Karhisen mukaan aina ei ymmärretä, kuinka kehno Suomen taloustilanne on ja mitä se vaatii.

”Osuuspankki teki ajoissa muutokset, ja nyt ryhmällä menee hyvin. Samoin toimi metsäteollisuus. On selvää, että ennallaan ei voida jatkaa.”

Postin lakkoa Karhinen ihmettelee. ”Tulevaisuudessa ei voida toimia sillä pohjalla, johon nykyiset työehtosopimukset on sidottu.”

OP-ryhmä tekee ennätystulosta, ja pankkia on arvosteltu omistajiensa unohtamisesta. Karhisen mukaan tulosta tarvitaan vaka­varaisuuden ylläpitoon.

”Se mahdollistaa luotonannon kasvun.”

Luottojen kasvu on Karhisen mukaan suoraan kiinni pankin tuloksesta. Vaihtoehtona pankki voisi huolehtia vakavaraisuudestaan rajoittamalla luotonantoa.

Lue lisää

Historia toistaa nyt itseään – mutta tällä kertaa Suomen nostaa kriisistä digi- ja ilmasto-osaaminen, uskoo Reijo Karhinen

OP:n tulos jäi kauas vuoden takaisesta – Vallilan konttorin myynti tuki koronakriisin synkistämää alkuvuotta

Kolme on joukosta poissa

Pankkiasiat kannattaa nyt hoitaa etänä – laskujen maksu onnistuu myös ilman internetiä