Politiikka ja talous

OP:n Karhinen Ylellä: OP:n nimi ei tule esille Panama-papereissa

OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että OP:n nimi ei tule missään vaiheessa esille Panama-papereissa.
Kari Salonen
Pääjohtaja Reijo Karhinen odottaa, että nuori sukupolvi virkistäisi Suomen talousnäkymiä.

Pääjohtaja Reijo Karhinen totesi, että OP:n nimeä ei papereista löydy. "Ei voi löytyä tai sitten on toimittu todella meidän ohjeiden vastaisesti."

Panama-tapauksen laajuus on yllättänyt hänet.

"Vastaavanlaista moraalikatoa on monella alalla ja sitä kautta näen, että kysymyksessä on osa isommasta kokonaisuudesta. Kyseessä on arvojen kriisi", Karhinen sanoi.

Panama-vuotojen kaltaiset tietovuodot ovat Karhisen mukaan vakava isku koko finanssialalle, mutta samalla ne hänen mukaansa myös johtavat läpinäkyvyyden lisääntymiseen.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoitti aiemmin tällä viikolla rahoitusmarkkinoita mahdollisesti uhkaavasta uudesta kriisistä.

Karhinen näkee, että suomalainen pankkijärjestelmä on hyvässä kunnossa.

"Tällä hetkellä on vaikea kuvitella että mikään isompikaan epävakaus voisi aiheuttaa suomalaiseen rahoitusjärjestelmään mitään ihmeempää epävakautta", hän sanoi.

Jos kriisi toteutuisi, maailmantalouden heikkeneminen ja talouskasvun hidastuminen vaikuttaisivat Karhisen mukaan meilläkin.

Suomen synkkiin talousnäkymiin Karhinen tarjoaa parannukseksi sukupolvenvaihdosta.

"Pankinjohtajana toivoisin että tapahtuisi sukupolvenvaihdos, annettaisiin nuorille vastuuta ja luovuttaisiin vallasta. Vanhempi sukupolvi on valmis vain tuuma tuumalta pikku hiljaa antamaan uudistuksille tilaa", Karhinen sanoi.

Lue lisää

OP:n käyttäjä, varaudu viikonloppuna käyttökatkoksiin – palveluja poissa käytöstä noin 16 tuntia

Tuntuuko euron korotus palvelumaksussa pieneltä? – pankit keräävät niistä kymmeniä miljoonia, OP perii nyt kahden euron maksun korottomalta käyttötililtä

Kiinteistövälittäjät: "Asuntokaupan todellinen jarru ovat nyt pankit" – OP myöntää, että korona ja patoutunut kysyntä ruuhkauttivat pankkipalveluja

OP:n ekonomistien arvio Suomen talouskehityksestä kirkastui hieman – suhdanne seurailee euroaluetta loivempana