Politiikka ja talous

Paavo Väyrynen perustaa uuden puolueen

Politiikka ja talous 04.02.2016

Kansalaispuolue ry:n perustanut keskustan kunniapuheenjohtaja jättää entisen puolueensa.


Markku Vuorikari
Viime viikolla Paavo Väyrynen kertoi jättävänsä kaikki keskustan puolue-elimet.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on perustanut aatteellisen yhdistyksen, Kansalaispuolue ry:n (Medborgarpartiet r.f.).

"Kuten nimikin kertoo, yhdistys on tarkoitus merkitä puoluerekisteriin, kun edellytykset tähän täyttyvät. Kansalaispuolue pyrkii vaikuttamaan Suomen valtiolliseen elämään sekä suoran demokratian keinoja käyttäen että parlamentaarisen järjestelmämme kautta", Väyrynen toteaa tiedotteessaan.

Kansalaispuolue on Suomen oloissa ainutlaatuinen parlamenttipuolue.

Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen.

Kansalaispuolueelle muodostetaan tukiryhmä, johon voivat kuulua sellaiset sitoutumattomat ja eri puolueisiin lukeutuvat suomalaiset, jotka kannattavat sen tavoitteita.

Suunnanmuutos Eurooppa-politiikkaan

Väyrysen mukaan Kansalaispuolue puolustaa Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta.

"Tämä edellyttää suunnanmuutosta Suomen Eurooppa-politiikkaan ja maamme säilymistä sotilaallisesti liittoutumattomana maana."

Kansalaispuolue on myös aktiivinen ihmiskuntapolitiikassa.

"Se toimii köyhyyden poistamiseksi ja ympäristöllisesti, yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen edistämiseksi kaikkialla maailmassa", Väyrynen summaa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT