Pankit kiristävät luottojen marginaaleja - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka ja talous

Pankit kiristävät luottojen marginaaleja

Pankkien varainhankinta kallistuu ja yksityisistä talletuksista käydään kovaa kilpailua. Yleinen korkotaso pysyy alhaisena.
Kari Salonen

Investointeja suunnittelevat maatalousyrittäjät saavat varautua lievästi kasvaviin lainanhoitokuluihin. Pankkien lainaaman rahan ehdot ovat kiristymässä, koska lainoista perittäviin marginaalikorkoihin kohdistuu korotuspaineita.

OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen kertoo, että pankkien luottoehdot eivät ole muutoin kiristymässä.

”Jos asiakkaalla on esittää samanlainen suunnitelma ja tulevaisuuden näkymä kuin puoli vuotta sitten, rahoituksen saatavuus ei ole ongelma”, hän kertoo.

Karhisen mukaan vuoden päivät markkinoilla on tunnusteltu, milloin lainamarginaalien on noustava. Nyt aika alkaa olla käsillä.

”Asuntolainojen ja yritysluottojen hinnat lähtevät nousuun”, hän ennakoi kehitystä.

Karhisen mukaan markkinat eivät ole aiemmin sallineet nykyistä korkeampia marginaaleja. Korotuspaineiden taustalla vaikuttavat monet tekijät.

”Pankkien varainhankinta on kallistunut alkuvuodesta. Myös yksityisistä talletuksista käydään kovaa kilpailua ja niistä maksetaan entistä korkeampia korkoja.”

Lue lisää

Hävittäjähankinta uuteen harkintaan

Talous herättää pelkoa ja uskoa

Evan kysely: Euroa hyödyllisenä pitävien osuus laski koronakriisissä

Nordea ennustaa Suomen talouden supistuvan tänä vuonna 7 prosentilla – Korttimaksutilastojen mukaan suomalaisten kulutus supistui 15 prosenttia vuodentakaisesta