Politiikka ja talous

Ruotsi tiukentaa turvapaikanhakijoiden kauttakulkua

Politiikka ja talous 06.10.2015

Ruotsi tiukentaa ulkomaalaisvalvontaansa, jotta maan läpi olisi vaikeampi kulkea muualle turvapaikanhakijaksi, kertoi Ruotsin radio tiistaina.


Muutos saattaa vähentää myös Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrää, koska esimerkiksi monet irakilaiset kulkevat Ruotsin läpi Suomeen.

Dublinin sopimuksen mukaan turvapaikkaa on haettava ensimmäisestä maasta, johon hakija tulee. Ruotsin poliisin seula on tähän asti ollut niin hatara, että sen läpi on ollut helppo pujahtaa.

Nyt esimerkiksi Skånen poliisi on tiukentanut valvontaansa. Se päivystää miltei vuorokauden ympäri Malmön keskusrautatieasemalla ja Trelleborgin lauttasatamassa, joihin tulee valtaosa Ruotsiin saapuvista turvapaikanhakijoista. Poliisi aikoo selvittää tarkemmin sellaisten tulijoiden tilanteen, joiden luvat eivät ole kunnossa ja jotka eivät hae Ruotsista turvapaikkaa.

"Jos edellytykset eivät täyty, asia palautuu maahanmuuttoviranomaisten käsittelyyn, ja henkilö saatetaan palauttaa", sanoi tiedottaja Eva-Gun Westford Skånen poliisista.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT