Politiikka ja talous

Satamaito ja Maitomaa ryhtyvät yhteistyöhön Kuusamon Juuston kanssa

Muut rahoittajat kerrotaan syyskuussa, kun neuvottelut on saatu päätökseen.
Heikki Ketola
Jukka Launonen on yksi Kuusamon Juuston 80 työntekijästä. Tässä hän tarkkailee emmentalkeitoksen kypsymistä.

Kuusamon osuusmeijerin omistama Kuusamon Juusto Oy on saanut kuusi uutta omistajaa ja kuuden miljoonan euron ”vauhtiin pääsemisrahan”.

Keväällä perustettiin kuusamolaisen meijerin ja porilaisen Satamaidon sekä Suonenjoella toimivan Maitomaan yhteinen Maitovarma Oy. Sen hallituksen puheenjohtajana toimii Maitomaan edustaja Matti Kärkkäinen.

”Maitovarmalle asetettiin kaksi tehtävää: olla pieneltä osin mukana tukemassa Kainuun Juustoa ja toisekseen olla maidonhankintayhtiö, joka tasaa maitovirtoja”, Kärkkäinen kiteyttää.

Muut rahoittajat kerrotaan syyskuussa, kun neuvottelut on saatu päätökseen.

Porilaisen Satamaidon edustajat korostavat Maitovarman tehtäviksi riskien hallinnointia ja maitovirtojen tasaamista eri osapuolten kesken.

”Rahallisesti meidän osuutemme on marginaalinen, mutta summia emme tässä vaiheessa kommentoi, toimitusjohtaja Jarmo Oksman Satamaidosta sanoo.

Satamaitoa uuden Maitovarma-yhtiön hallituksessa edustava Jyrki Soukainen korostaa, että porukalla ollaan mukana Kuusamon Juustossa, mutta myös ettei heillä ole varaa laittaa rahaa hankkeeseen pelkästään hyvää hyvyyttään.

Kuusamon Juuston toimitusjohtaja Jouko Juntunen sanoo, ettei meijeri aiemmilla resursseilla voinut kasvaa riittävästi eikä vastata kotimaan kysyntään tyydyttävästi.

”Summa on meille ratkaisevan tärkeä, jotta päästään toiminnassa vauhtiin”, Juntunen sanoo.

Juttua korjattu 21.8. kello 14.04. Jutussa Kuusamon Juuston nimi oli kolmanneksi viimeisessä kappaaleessa aiemmin virheellisesti Kainuun Juusto.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raisio valmistautuu kolmannen kerran brexitiin

Osuuskunnat Maitosuomi ja ItäMaito sulautuvat tänään yhteen, mikä muuttuu?

Hyvä sato tuottaa heikosti