Politiikka ja talous

Siilinjärvelle 200. kouluruokadiplomi

Politiikka ja talous 29.10.2015

Diplomi edistää ravitsemusta, viihtyisyyttä ja lähiruokaa.


Eija Mansikkamäki
Kouluruokailua voi piristää myös annosmallein.

Siilinjärveläisellä Toivalan koululla juhlitaan Suomen 200. Kouluruokadiplomia.

Koulun tiedotteen mukaan diplomin saaminen oli lähtölaukaus sille, että kouluruokailulle koetetaan saada tänä lukuvuonna arvostusta ja ymmärtää sen suuri merkitys.

"Kouluruokailun arvostus ja yhdessä syöminen vaikuttavat koko koulun ilmapiiriin. Kouluruokailu edistää opiskelukykyä, kasvattaa ruokakulttuuriin sekä tarjoaa luontevan tilaisuuden opetella hyviä käytöstapoja", rehtori Eeva Laitinen muistuttaa maksuttoman suomalaisen kouluruokailun eduista.

Laitisen mukaan kouluruokailussa tehdään yhteistyötä vanhempien, oppilaskunnan ja keittiön kanssa ja mietitään esimerkiksi kouluruokala Näkkärin viihtyisyyttä.

Siilinjärvellä Kouluruokadiplomi on myönnetty myös Ahmon, Kasurilan, Siilinlahden, Suininlahden ja Vuorelan kouluille.

Siilinjärvellä kouluruokailu toteuttaa strategiaa, johon kuuluu myös lähiruoan käytön ja kestävä kehitys.

Kouluruokadiplomi edistää ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävää kouluruokailua. Sen myöntää ravitsemisalan täydennyskoulutus- ja verkostoitumisjärjestö Ammattikeittiöosaajat ry. Diplomin saadakseen koulun on läpäistävä kouluruokadiplomi.fi -sivuston 45-kohtainen kysymyssarja. Diplomi on voimassa kolme vuotta.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT