Politiikka ja talous

STTK:n Palola: Neuvotteluihin pitäisi palata viipymättä

Politiikka ja talous 09.12.2015

Pääministeri Sipilä STTK:n kokouksessa: Hallitus pitää ovea raollaan


STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä työmarkkinaosapuolten olisi viipymättä palattava takaisin neuvottelupöytään ja jatkettava neuvotteluja työmarkkinaratkaisusta. Neuvottelujen tavoitteena tulisi olla maltillinen palkkaratkaisu ja vaihtoehtoisten esitysten löytäminen hallituksen kilpailukykypaketille.

Palolan mukaan neuvottelupöytään pitäisi palata jo ennen joulua, sillä odottaminen joulun pyhien yli merkitsisi neuvottelujen viivästymistä kuukaudella.

Hallituksen kilpailukykypaketin lausuntoaika päättyy tänään.

Palolan mukaan neuvottelujen lopettaminen viime viikolla oli valitettava ja hätiköity päätös.

"Nyt olisi syytä palata pikimmiten neuvottelupöytään ja saada aikaan työmarkkinaratkaisu, joka pitäisi sisällään palkkaratkaisun ja vaihtoehtoisen esityksen hallituksen kilpailukykytoimenpiteille. Sen pitäisi johtaa siihen, että hallitus vetää oman esityksensä pois ja jättää sen toteuttamatta", Palola sanoi STTK:n edustajiston kokouksessa Helsingissä.

Palolan mukaan neuvottelupöytään palaaminen on sitä vaikeampaa, mitä pitemmäksi tauko venyy.

"Aikaa ei ole tuhlattavaksi, sillä liitot valmistautuvat jo täyttä päätä liittokohtaisiin neuvotteluihin", Palola painotti.

Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puhui STTK:n edustajiston kokouksessa. Sipilän mukaan hallituksella on edelleen ovi auki työmarkkinajärjestöjen ehdotuksille kilpailukykypaketin vaihtoehdoista.

Sipilä sanoi, että pallo on nyt työmarkkinajärjestöillä.

"Toivon sydämestäni, että te löydätte oman tapanne toteuttaa kilpailukykypaketin korvaavat toimet. Hallitus pitää niille edelleen ovea raollaan", Sipilä sanoi.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT