Politiikka ja talous

Tiilikainen: "Susikanta kestää enemmän verotusta"

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) mukaan Suomen susikantaa tullaan vähentämään. Pantasusien lisäämiseen ministeri ei ota kantaa.

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) mukaan Suomen susikantaa tullaan vähentämään.

"Kanta on vahvistunut ja se kestää enemmän verotusta", YK:n kestävän kehityksen huippukokoukseen New Yorkissa osallistuva Tiilikainen sanoi sunnuntaina. Hän ei halunnut ottaa kantaa siihen, pitäisikö susien pannoitusta lisätä. Suomen luonnonsuojeluliiton erityisasiantuntija Tapani Veistola ehdotti lauantaina susilaumojen johtavien yksilöiden pannoittamista, sen jälkeen kun metsästäjä oli ampunut koiran kimppuun hyökänneen pantasuden Utajärvellä.

Tiilikaisen mukaan YK:ssa perjantaina hyväksytyt kestävän kehityksen tavoitteet sopivat hyvin yhteen hallituksen tavoitteiden kanssa. Hän ei näe niiden olevan ristiriidassa hallituksen luonnonvarojen käytön lisäämistä koskevien suunnitelmien kanssa.

"Meillä on paljon annettavaa kehitystavoitteiden toimeenpanossa. Ihmiset ovat vaikuttuneet täällä siitä, että Suomessa metsien käyttöä voidaan lisätä kestävällä tavalla."

Ympäristöministerin mukaan tavoitteet tarvitsevat rinnalleen kunnianhimoisen ilmastosopimuksen Pariisin ilmastokokouksesta.

"Kokouksesta pitää saada niin vahva viesti, että yksityiset rahavirrat ja investoinnit kääntyvät ilmastoystävälliseen talouteen. Tavoitteena on koko talousjärjestelmän muuttaminen."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Susi tappoi kettuja samalla turkistilalla jo seitsemännen kerran viime yönä – repii ketut häkkien läpi

Pantasusien sijaintitiedot näkyvät jälleen Luken verkkopalvelussa – 13 pantaa on laumaa johtavan naaraan tai uroksen kaulassa, 3 vaellusikäisellä sudella

Metsähallituksen pääjohtajan Pentti Hyttisen johtamista tutkitaan