Politiikka ja talous

Tiilikainen tapaa tänään MTK:n valtuuskunnan

Maatalousministeri joutuu tuottajien tenttiin tänään klo 12 alkaen. MT seuraa tapahtumaa tiiviisti verkossa.
Jaana Kankaanpää
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) tapaa MTK:n valtuuskunnan Jyväskylässä.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) tapaa MTK:n valtuuskunnan tiistaina.

Tiilikaiselta odotetaan selvitystä hallituksen toimista ja suunnitelmista maatalouden kannattavuuskriisin hoitamiseksi.

Valtuuskunta jalkautuu maakuntaan

MTK:n valtuuskunta kokoontuu tällä kertaa Jyväskylässä.

Tiistai on omistettu Tiilikaisen tapaamisen lisäksi yleiskeskustelulle. MTK:n asiantuntijoiden alustuspuheenvuorot on videoitu etukäteen. Ne ovat kaikkien MTK:n jäsenten katsottavissa MTK:n Reppu-jäsenverkossa.

Keskiviikkona valtuuskunta käsittelee kevätkokouksen sääntömääräiset asiat eli hyväksyy MTK:n vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen. Samalla valtuuskunta hyväksyy MTK:n toiminnan painopisteet vuodelle 2017 tulevan toimintasuunnitelman valmistelua varten.

Valtuuskunta saa selvityksen valiokuntauudistuksen vaiheesta, päättää Päijänteen metsänhoitoyhdistyksen hyväksymisestä jäseneksi ja MTK:n satavuotisjuhlan liittokokouksesta 2017. Kokouksen yhteydessä jaetaan Vuoden Helmi parhaan järjestötempauksen tehneelle yhdistykselle.

Valtuuskunnan puheenjohtajat valitaan vuosittain ensimmäisessä kokouksessa. Jatkamaan ovat tarjolla nykyinen puheenjohtaja Tommi Lunttila ja varapuheenjohtajat Tiina Linnainmaa ja Matti Heikkilä.

Osallistu keskusteluun twitterissä tunnuksella #MTKvaltuuskunta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rinteen linjaukset kaipaavat selityksiä

Kimmo Tiilikainen myöntää opettaneensa Antti Rinnettä metsitysasiassa: "On huolestuttavaa, jos SDP:n kannat ovat eduskunnan käytävällä käydyn keskustelun varassa"

Antti Rinteen avustaja: Peltojen metsityksestä puhuikin Kimmo Tiilikainen, ei Lintilä: "Puhunut julkisuudessa ja henkilökohtaisessa keskustelussa eri alasta"