Politiikka ja talous

Traktorikauppa lainaa kulkupelin marssille: "Huoli maatalouden tilanteesta on yhteinen"

Politiikka ja talous 10.03.2016

"Puhumme joka päivä siitä, että viljelijät eivät voi hyvin", sanoo traktorimarssille kulkupelin lainannut yrittäjä Kalle Piirainen. "Suomalaisen ruokaketjun toimijat ovat kaikki samassa veneessä."


Kalle Piirainen
Lainatraktori lähdössä marssille. Yritys toimii Ylivieskassa ja Kempeleessä.

Kempeleläinen Haka-Traktori Pohjois-Pohjanmaalta tarjosi Facebook-sivuillaan traktorimarssille lainakonetta saatteella:

"Me tarjoamme traktorin käyttöön mikäli löytyy halukas kuljettaja traktorimarssille Helsinkiin eikä ole sopivaa traktoria käytössä!"

"Viljelijöiden lisäksi on valtava joukko ihmisiä jotka työskentelevät Suomalaisen ruoantuotannon hyväksi, Haka-Traktorin henkilökunta kuuluu myös tähän joukkoon!"

Liikkeen kuvasta on tykännyt 1300 henkeä ja sitä on jaettu yli 350 kertaa.

Marssille lähtijäksi löytyi lypsytilan poika Joel Rajaniemi Nivalasta.

Haka-Traktori Oy:n yrittäjä Kalle Piirainen kertoo, että Sievin ja Nivalan alueelta lähtee kymmenkunta tai toistakymmentä traktoria marssimaan.

"Halusimme sponsoroida traktorin marssille, koska huoli maatalouden tilanteesta on yhteinen. Puhumme joka päivä siitä, että viljelijät eivät voi hyvin", Piirainen kertoo.

"Marssi on viljelijöiden hätähuuto: hyvässä hengessä edetään eikä haluta aiheuttaa härdelliä mutta muistutetaan maatalouden merkityksestä suomalaisille."

Viljelijöiden hätä heijastuu liikkeen toimintaan hyvin konkreettisesti.

"Olen ollut yrittäjänä nyt reilu neljä vuotta, tänä aikana traktorimarkkinamme ovat tippuneet yli 40 prosenttia. Tukien myöhästymisen ja leikkausten aiheuttamat maksuvaikeudet heijastuvat meidänkin kykyymme hoitaa omia maksujamme", Piirainen kuvailee.

"Kaikki suomalaisen ruokaketjun toimijat ovat samassa veneessä."

Lue lisää:

Pohjoispohjalaiset repäisivät traktorikulkueen merkeissä viimeksi tammikuussa: silloin samalta seudulta matkattiin veteraanikoneilla muistelemaan entisajan tukkisavottoja Kittilään.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT