Politiikka ja talous

Väyrysen Kansalaispuolueella kova kannatus

Politiikka ja talous 18.02.2016

MT:n verkkolehden kyselyyn vastanneista 29 prosenttia tukee puoluetta


Jukka Pasonen

Maaseudun Tulevaisuuden verkkolehden kyselyn perusteella Paavo Väyrysen Kansalaispuolueella on merkittävä kannatus takanaan.

Verkkolehden viikon kysymyksessä hanketta tukee peräti 29 prosenttia. Tuolla kannatuksella Kansalaispuolue nousisi Suomen suurimmaksi puolueeksi. MT:n verkkolehden kyselyyn vastaamisesta oikeaan äänestyspäätökseen on kuitenkin matkaa. Jotain suuntaa kysely kuitenkin antaa, sillä siihen on vastannut noin 1500 henkeä.

MT:n kyselyn perusteella Väyrynen jakaa edelleen kansalaisia. Vaikka hän nauttii kovaa kannatusta omiensa joukossa, lähes puolet vastaajista pitää Väyrysen hanketta humpuukina ja toivoo Väyrysen vetäytyvän ansaituille eläkepäiville.

Lähes joka viides kyselyyn vastannut on sitä mieltä, että puolueita on jo nyt liikaa. Siksi uutta peluria kentälle ei tarvita.

Hiukan harvempi kuin joka kymmenes ei osannut määritellä kantaansa hankkeeseen.

Väyrysen käsitys Kansalaispuolueesta löytyy verkosta. Kansalaispuolueen rekisteröintiin vaaditaan 5000 nimeä. Niiden hankinta on parhaillaan käynnissä.

Uutista on korjattu 19.2. kello 7:19: 29 prosenttia verkkolehden kyselyn vastaajista kannattaa Väyrysen uutta puoluetta. Se ei ole sama kuin verkkolehden lukijoita yleensä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit