Politiikka ja talous

"Valtio saisi maksaa edes neljänneksen aiheuttamastaan sotkusta"

Politiikka ja talous 05.04.2016

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila vaatii päätöstä maatalouden kriisipaketista tämän päivän kehysriihestä.


Markku Vuorikari
Hallitus aloitti valtiontalouden kehysneuvottelut tänä aamuna pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) johdolla pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila vaatii hallitusta päättämään maatalouden kriisitoimista parhaillaan käynnissä olevassa kehysriihessä.

Riihessä sovitaan valtiontalouden menoista tuleville vuosille. Päähallituspuolue keskustan mukaan maatalouden kriisipaketti pitäisi sopia erillisessä lisäbudjetissa.

Marttila kiirehtii rahapäätöksiä.

"Poliittiset päätökset tarvitaan tänään. Ei riitä, että (Kimmo) Tiilikainen kertoo ensi viikolla omista tavoitteistaan."

Tuottajajärjestö on edellyttänyt päätöstä maatalouden kriisipaketista ensi viikon tiistaina pidettävään MTK:n valtuuskuntaan mennessä. Maatalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) on tulossa paikalle. Tavoitteena on vähintään 100 miljoonan euron paketti.

"Jos katsotaan valtiontalouden kehyksiä, niin maatalouteen on tehty isoimmat leikkaukset. Olisi kohtuullista, että valtio osallistuisi edes neljänneksen osuudella aiheuttamansa sotkun ratkaisuun", Marttila vetoaa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT