Politiikka ja talous

VR lakkauttaa jälleen asemien lipunmyyntejä

157 työntekijää menettää työnsä lipunmyynnin lakkautusten vuoksi.
Joel Rosenberg
13 kuntaa saa heittää hyvästit asemansa lipunmyynnille.

Yhä suurempi osa junien lipuista ostetaan jatkossa sähköisesti, sillä jatkossa VR:n omia lipunmyyntipisteitä ei ole enää lainkaan esimerkiksi Itä-Suomessa, Pohjanmaalla ja Lapissa.

VR ilmoitti tänään sulkevansa ensi vuoden alkupuolella 13 aseman lipunmyynnit. Lakkautuslistalle ovat päätyneet Hämeenlinna, Joensuu, Karjaa, Kokkola, Kouvola, Kuopio, Lappeenranta, Mikkeli, Pasila, Riihimäki, Rovaniemi, Seinäjoki ja Vaasa.

Samalla työt loppuvat tämänhetkisen arvion mukaan 157 työntekijältä. VR:n tiedotteen mukaan kyse on "ensimmäisen vaihteen irtisanomisista".

Yhtiö kertoo syyksi toimintojen karsimiseen sen, että tavoitteena on uudistaa toimintaan ja mahdollistaa junalippujen hintojen laskeminen ensi vuoden aikana.

"Jotta voimme tehdä sen kannattavasti, meidän on uudistuttava ja muutettava toimintatapojamme", toteaa matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanainen.

"Nämä ovat henkilöstölle erittäin raskaita päätöksiä, mutta ne on tehtävä, jotta olemme kilpailukykyisiä."

Rautatievirkamiesliitto on järkyttynyt irtisanomisuutisesta.

"VR-Yhtymän yt-kierre on jatkunut jo lähes 10 vuotta. Jotta näin rajut toimenpiteet ovat perusteltuja, on niistä tultava maailmanluokan parannuksia. Nyt VR-Yhtymän on näytettävä, mitä hyvää muutoksilla saadaan aikaan", toteaa Rautatievirkamiesliiton puheenjohtaja Kari Vähäuski liiton tiedotteessa.

Lue lisää