Politiikka ja talous

Heinäluoma kannustaa jatkamaan työtä yhteiskuntasovun eteen

"Suomen saaminen nousuun on asetettava etusijalle. Nyt ei ole tilaa kotiinpäin vetämiselle."
Kari Salonen
Eduskunnan entinen puhemies Eero Heinäluoma (sd) toivoo, että uuden hallituksen kompassissa toimii kirkas sosiaalisen oikeudenmukaisuuden neula.

Kasanedustaja, viime eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) kannustaa perjantain Maaseudun Tulevaisuudessa jatkamaan ponnisteluja yhteiskuntasopimuksen saamiseksi aikaan.

"Työmarkkinaosapuolet ja muut etujärjestöt – niin maataloustuottajat kuin metsän­omistajatkin – on tuotava yhteisen pöydän ääreen sopimaan myös vaikeista asioista. Neuvottelujen ensiyrityksen jääminen tuloksettomaksi ei ole viimeinen sana asiassa", hän kirjoittaa.

Hän peräänkuuluttaa omien etujen unohtamista, jotta kansakunnan sampo saadaan edessä olevista leikkauksista huolimatta pyörimään.

"Jos kasvu myöhästyy ja ajaudutaan vastakkainasettelun ja pitkäaikaisen leikkauspolitiikan tielle, voi neljän vuoden kuluttua olla jo myöhäistä", hän jatkaa.

Heinäluoma joutui toimittamaan kolumninsa taittoon ennen kuin tieto hallitustunnustelija Juha Sipilän (kesk.) valinnoista hallituksen puolueiksi oli selvinnyt torstaina.

"Hallituksen kompassin pitää osoittaa vahvaan talouskasvuun ja työllisyydestä huolehtimiseen. Ja tässä kompassisovelluksessa pitää olla kirkas sosiaalisen oikeudenmukaisuuden neula", hän evästää hallitusneuvottelijoita.

Heinäluoman vieraskolumni

Lue lisää

Hallitusneuvottelujen loppusuora aukeaa

Sipilä: Hallitusneuvottelut etenevät etuajassa

Hallitusneuvotteluissa hyväksytty kolmen työryhmän päälinjaukset

Hallitusneuvottelut etenevät aikataulussa