Politiikka ja talous

Hemminki ja Engman vaihdettiin Fennovoiman johtoon

Fennovoiman johto vaihtuu. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty Rautaruukin johtoryhmän jäsen Toni Hemminki.
Rautaruukki

Rautaruukin johtoryhmän jäsen Toni Hemminki on nimitetty Fennovoiman uudeksi toimitusjohtajaksi Juha Nurmen tilalle.

Myös yhtiön pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja vaihtuu. Pekka Ottavaisen tilalle tulee voimaosakeyhtiön kehitysjohtaja Elina Engman .

Lisäksi voimaosakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Outokummun energiajohtaja Antti Koskelaista seuraa tehtävässä Vantaan Energian toimitusjohtaja Pertti Laukkanen .

Fennovoiman mukaan Pyhäjoen ydinvoimahanke on siirtymässä valmisteluvaiheesta kohti hankkeen toteuttamista, jonka vuoksi uudet toimitusjohtajat nimitetään.

Fennovoima jättää syyskuun aikana työ- ja elinkeinoministeriölle selvityksen hankkeen suomalaisomistuksesta, jotta valtioneuvosto voi myöntää hankkeelle periaatepäätöksen.

Ottavainen on hakenut hankkeelle lisää suomalaisomistajia, nyt suomalaisosuus on niukasti yli puolet. Muun muassa valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) on sanonut, että suomalaisten osuus pitäisi olla vähintään 55 prosenttia.

Diplomi-insinööri Hemminki on toiminut Rautaruukin strategia-, energia- ja ympäristöjohtajana. Hemminki aloittaa tehtävässään ennen joulua.

Juha Nurmi jää yhtiön palvelukseen neuvonantajana.

Pekka Ottavainen ei jatka voimaosakeyhtiössä.

Fennovoima hakee rakentamislupaa kesään 2015 mennessä.

Lue lisää

E.ON myy Fennovoima-osuutensa

Tutkimus: Fennovoiman sähkö olisi tuulivoimaakin kalliimpaa

Vapaavuori tyytyväinen Fortumin Fennovoima-päätökseen

Mitä maksaa Fennovoima?