Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka ja talous

Oikeuskanslerilla ei vielä kantaa ydinvoiman käsittelytapaan

MTV:n uutiset kertoo, että valtioneuvosto ei pysty huomenna päättämään Teollisuuden Voiman (TVO) ydinvoimaluvan jatkon kohtalosta.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka ei ota vielä kantaa siihen, miten valtioneuvostossa on toimittava huomenna ydinvoimalalupien käsittelyn yhteydessä. MTV:n uutiset kertoo, että valtioneuvosto ei pysty huomenna päättämään Teollisuuden Voiman (TVO) ydinvoimaluvan jatkon kohtalosta.

MTV:n tietojen mukaan SDP on ottamassa TVO:n lupapäätöksen pöydälle, mikä tarkoittaa, että päätöstä asiasta ei huomenna tule. Jonkka sanoo STT:lle, ettei lähde spekuloimaan julkisuudessa pöydälle jättämisen vaikutusta Fennovoiman luvasta tehtävään päätökseen.

”Jos tuollainen tilanne tulee tai ministeri etukäteen kysyy, annan heille vastauksen ja he saavat ilmoittaa sen tiedotusvälineille”, Jonkka sanoo.

Lainsäädäntöneuvos Sanna Helopuro valtioneuvoston kansliasta kertoo, että ministeri voi pyytää valtioneuvostoon tulevan asian pöydälle kerran tutustuakseen asiakirjoihin. Seuraavalla kerralla joku toinen ministeri voi tehdä samoin. Kolmannella kerralla asiassa on tehtävä päätös, ellei joku ministeri ole ollut poissa aiemmista istunnoista ja halua siksi vielä perehtyä asiaan.

http://www.mtv.fi http://www.mtv.fi

Lue lisää

Ydinturman jäljet pelottavat yhä

Hinnannousuksi arvioidaan puolesta miljardista jopa miljardiin euroon – Fennovoima päivitti Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen rakentamislupahakemusta

Olkiluoto 3:n reaktorikansi suljetaan seuraavaksi ja vedenkeitto alkaa

Sattumasähköä auringosta ja tuulesta, perusvoimaa ydinenergialla