Politiikka ja talous

Soini tyrmää Bernerin aikeet taksilupien vapauttamisesta

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah vastustaa keskustaministerin esitystä ja pitää sitä vaarallisena syrjäseutujen kuljetuspalveluiden kannalta.
Ville-Petteri Määttä
"Hallitusohjelma ei sisällä Bernerin esityksiä, eikä hallitus ole niitä käsitellyt. Asioita ei voi viedä eteenpäin ilman yksimielisyyttä hallituksessa. Sitä ei nyt ole, eikä Liikennekaari etene", Timo Soini jyrähtää.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ampuu alas liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) esityksen taksilupien vapauttamisesta.

"Näiltä pohjilta Liikennekaari ei mene eteenpäin. Perussuomalaiset ovat yksiselitteisesti taksilupien vapauttamista vastaan. Emme hyväksy villin lännen meininkiä", Soini kirjoittaa Plokissaan.

"Hallitusohjelma ei sisällä Bernerin esityksiä, eikä hallitus ole niitä käsitellyt. Asioita ei voi viedä eteenpäin ilman yksimielisyyttä hallituksessa. Sitä ei nyt ole, eikä Liikennekaari etene", Soini jyrähtää.

Essayah: Maaseudun kuljetuspalvelut vaarassa

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah suhtautuu niin ikään kielteisesti Bernerin aikeisiin.

"Liikenneministeri Bernerin esittämät muutokset taksiliikenteeseen uhkaavat jättää syrjäseutujen asukkaat ilman luotettavia kuljetuspalveluita", Essayah linjaa tiedotteessaan.

"Taksiliikenteen sääntelyn purkaminen lisää mahdollisesti palveluiden tarjontaa ja alentaa hintoja Helsingissä ja muissa suurissa kaupungeissa. Maaseudun asukkaiden palvelut kuitenkin heikkenisivät kun päivystys- ja asemapaikkavelvoite poistuu", Essayah varoittaa.

Essayah painottaakin, ettei syrjäseutujen kuljetuspalveluita voi rakentaa pelkkien mobiilipalveluiden ja ei-ammatillisen pienimuotoisen toiminnan varaan, kuten ministeri Berner esittää.

"Taksiliikenteen sääntelyn purkamisen maksumiehiksi tulisivat syrjäseutujen asukkaat sekä kunnat ja maakunnat, jotka joutuisivat tekemään epäedullisia sopimuksia alueen harvojen palveluntarjoajien kanssa."

Keskustan Torniaiselta tuki Bernerille

Keskustan kansanedustaja Ari Torniainen ei jaa Soinin ja Essayahin huolta maaseudun kuljetuspalveluiden heikentymisestä.

"Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin tavoite uudistaa suomalaista joukkoliikennettä ja tavarankuljetuksia nykyistä paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi on kannatettava", Torniainen toteaa.

"Esitykseen on perehdyttävä nyt huolellisesti. Uudistus lähtee laajalle lausuntokierrokselle, jonka palaute on otettava huomioon lopullisia päätöksiä tehtäessä", Torniainen tähdentää.

Lue lisää

Yli puolta miljoonaa suomalaista kiinnostaa muutto näihin maisemiin – yksi asia mietityttää, vaikka luonto ja vapaa-aika vetävät puoleensa

Puolueille tulossa uusi miljoonaluokan rahantekokone – valtion tuki aluevaaliedustajaa kohden jopa 5000 euroa vuodessa

"Kovasydämisyys" homoja kohtaan karkottaa potentiaalisia kannattajia, paljastaa kristillisdemokraattien teettämä tutkimus

Timo Soini halusi jalkapalloilijaksi tai veturinkuljettaksi, mutta poliitikko tuli – "Valta tuntui hyvältä"