Politiikka ja talous

TEM:n energiajohtajaksi hakee 27

Työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston osastopäälliköksi hakee 27 henkilöä. Virka avautui, kun sitä vuodesta 2010 lähtien hoitanut Esa Härmälä nimitettiin Metsähallituksen pääjohtajaksi.

Vahvoja ehdokkaita hakijoiden joukossa ovat Energiaviraston ylijohtaja Riku Huttunen , työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston ryhmäpäälliköt Petteri Kuuva , Timo Ritonummi ja Herkko Plit .

Paikkaa hakevat myös Fennovoiman pääomistajan voimaosakeyhtiö SF:n entinen toimitusjohtaja ja Fennovoiman hallituksen entinen puheenjohtaja Pekka Ottavainen sekä Fennovoiman entinen toimitusjohtaja Tapio Saarenpää .

Hakemuksensa ovat jättäneet johtaja Jari Kostama Energiateollisuus ry:stä, UPM entinen energiajohtaja, nykyisin Pöyryllä työskentelevä Anja Silvennoinen sekä Mikko Kara , jolla on laaja kokemus energiayhtiöiden ja alan tutkimuksen johtotehtävistä.

Energiaosaston päällikön virka on määräaikainen, ja paikka täytetään enintään viideksi vuodeksi kerrallaan.

Lue lisää

Aarre: Tuulivoimayhtiöt lähestyvät maanomistajia kirjeillä – "Vaikka korvaus tuntuisi hyvältä, vuokrasopimusta ei kannata allekirjoittaa saman tien", asiantuntija neuvoo

Tuulivoimaa rakennettiin viime vuonna ennätystahtiin – osuus sähkönkulutuksesta nousee 25 prosenttiin vuonna 2025

Turvetta uusiutuvaksi luonnonvaraksi vaativat osoittavat tänään mieltä eduskuntatalon portailla

Euroalueen inflaatio nousi korkeimmalle tasolleen sitten vuoden 2008 – energiahinnat nousivat yli 17 prosenttia