Politiikka ja talous

Väyrynen: Euroero olisi valtiomiessarjan teko

Europarlamentaarikon mielestä Suomen jäsenyydellä euroalueessa ei ole turvallisuuspoliittista merkitystä.
Kimmo Haimi
Väyrynen vaatii eroa euroalueesta.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen vaatii kolumnissaan Suomen eroa euroalueesta.

"Antti Tanskanen asettui Helsingin Sanomien Vieraskynä-kirjoituksessaan tukemaan Suomen eroamista euroalueesta. Tanskanen on toiminut kansantaloustieteen professorina ja OP-Pohjola-ryhmän pääjohtajana.", Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen mukaan Tanskasen kirjoituksessa on keskeistä huomio siitä, että yhä useampi eurojäsenyyden kannattaja on alkanut perustella jäsenyyttä yhteisvaluutassa turvallisuuspolitiikalla talouspolitiikan sijaan.

"Suomen jäsenyydellä euroalueessa ei tietenkään ole ollut eikä ole mitään turvallisuuspoliittista merkitystä. Euroero saattaisi kuitenkin hieman vahvistaa Suomen turvallisuutta sen vuoksi, että taloutemme alkaisi kasvaa ja voisimme käyttää enemmän varoja myös maanpuolustuksen tarpeisiin", Väyrynen järkeilee.

Euroero olisi konkaripoliitikon mielestä valtiomiessarjan teko.

"Eikö olisi jo aika myöntää, että Suomi ei osaa elää euroalueessa? Eikö olisi jo aika myöntää, että Suomen kaltaiselle maalle jäsenyys tuottaa taloudellista vahinkoa myös tulevaisuudessa? Eikö olisi syytä myöntää, että euroalueesta on kehittymässä hallitusohjelman vastaisesti yhteisvastuullinen velkaunioni ja ylikansallinen liittovaltio?"

Lue lisää

Suomen elpymissuunnitelman hyväksyminen EU-tasolla menee alkusyksyyn

EU sopi lisäpakotteista Valko-Venäjälle – odotuksissa vielä uusiakin pakotteita, esimerkiksi lannoitetuotantoon

Euroopan pitäisi tarjota venäläisille väljempää matkustusta, ehdottaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaa: "Poliittisia vapauksia kaipaava keskiluokka olisi Putinin pahin painajainen"

Marin vastaa vihreiden syytöksiin sooloilusta metsälinjassa: "Ei ole näin, olen edustanut hallituksessa muodostettuja kantoja"