Politiikka ja talous

Verkkokauppa sai pakettikuljetuksiin vipinää

Monet suomalaiset yritykset ovat päässeet verkkokaupan myötä vauhtiin.
Kari Salonen
Postipaketteja kuljetetaan tänä vuonna ennätysmäärä.

Joulusesongin odotetaan kasvattavan Postin kuljettamien pakettien määrän yli miljoonaan per viikko. Verkkokaupan lisäksi pakettikuljetuksia ovat lisänneet tavalliset kansalaiset, jotka lähettävät paketteja aiempaa ahkerammin toisilleen.

Verkkokaupan myötä Postin kuljettamien pakettien määrä on vuositasolla noussut 2 prosenttia viime vuodesta.

"Aina auki olevat verkkokaupat ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten ostostapana. Muutamia kotimaisia verkkokauppoja on pakettimäärissä mukavassa kasvussa. Näitä ovat muun muassa kotimainen kosmetiikka, lemmikeille tarkoitetut tarvikkeet ja valokuva-alan tuotteet", kertoo Postin pakettipalveluista vastaava johtaja Juha Tiittanen.

Yhä useampi paketti kulkee jo pakettiautomaattien kautta. Postin mukaan automaatteihin on tänä jouluna toimitettu 30 prosenttia enemmän paketteja kuin viime vuonna.

Posti muistuttaa, että ehtiäkseen jouluksi perille paketin pitää olla postin toimitettavana viimeistään ylihuomenna perjantaina, 18. joulukuuta. Paketin voi toimittaa joko postiin tai lähettää sen pakettiautomaatilla.

Postin lisäksi pakettien toimittamiseen on myös muita vaihtoehtoja.

Esimerkiksi Matkahuollon kautta paketit ehtivät perille, kun ne toimittaa kuljetettavaksi viimeistään maanantaina 21. joulukuuta. Postipaketin tavoin myös Matkahuollon pakettikuljetuksen voi tilata ja maksaa netissä etukäteen.

Lue lisää

Posti uskoo välttävänsä viimevuotiset pakettiruuhkat

Matkahuolto testaa pakettilähetysten kuljettamista robottilennokeilla

Kelan postipaketti katosi matkalla Forssasta Tampereelle

Kinnulalaisviljelijä hämmentyi, kun Postin asiakaspalvelu ohjasi kysymään paketin lähetysohjeita vastaanottajalta: "Eihän tämä toimi ollenkaan"