Politiikka ja talous

Vihreiden Oras Tynkkynen puolustaa puurakentamista

Kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.) katsoo, että puurakentamisen markkinat pitää saada käyntiin ennen kuin rakennusmateriaalin kohtaloa voidaan jättää kokonaan markkinoiden päätettäväksi.
Jaana Kankaanpää
Puukerrostalo rakenteilla Helsingin Pukinmäessä.

”On turha rakentaa vastakkainasettelua betoniteollisuuden ja puurakentamisen välillä”, painottaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström .

Kansanedustaja Markus Lohi (kesk.) puolestaan katsoo, ettei julkisen sektorin pitäisi antaa tukeaan millekään erityiselle rakennusmateriaalille. Se vääristäisi hänen mukaansa kilpailua.

Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen puolestaan on toisilla linjoilla. ”Ensin pitää saada rakentaminen ja markkinat käyntiin, sitten voi antaa markkinoiden päättää materiaalin.”

Puurakentaminen oli kerrostalopuolella vielä hetki sitten olematonta. Kivirakentaminen taas työllistää 10 000 henkilöä.

Kivirakentaja Parma Oy:n toimitusjohtaja Hannu Tuukkala puolustaa kivirakentamista kotimaisena ja suomalaisia työllistävänä. Raaka-aineet tulevat Suomen luonnosta, kiveä ja savea riittää. ”Lähirakentaminen” on yhtä tärkeää kuin lähiruoka, Tuukkala painotti.

Tänään torstaina eduskunnassa järjestettiin keskustelutilaisuus, jonka aiheena oli rakentamisen tulevaisuus. Sen järjestäjinä olivat perussuomalaisten eduskuntaryhmä ja Rakennustuoteteollisuus RTT.

Lue lisää

Kunnat suhtautuvat puurakentamiseen myönteisesti – osuus kaikesta uudisrakentamisesta halutaan nostaa 45 prosenttiin

Aaltojen bongaus helpottuu entisestään: Alvar Aalto Route valittiin Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon ensimmäisenä Suomesta

Tutkimus: "Puisesta kerrostaloasunnosta ollaan valmiita maksamaan kymmenen prosenttia tavallista enemmän Helsingissä

Maalla käy vilske monella rintamalla