Politiikka

Arlan Sami Kilpeläinen loikkaa keskustasta kansalaispuolueeseen

Politiikka 13.01.2017

Kilpeläinen arvostelee voimakkain sanankääntein keskustan kehittymistä aiempaa liberaalimpaan suuntaan. Politiikan ja työn hän haluaa pitää kokonaan erillään.


Sami Kilpeläisen arkistokuva
Agronomi Sami Kilpeläinen aikoo pysyä puoluevaltuuston jäsenenä.

Arlan hankintajohtaja ja MTK:n entinen maitoasiamies Sami Kilpeläinen siirtyy keskustasta Paavo Väyrysen perustaman kansalaispuolueen riveihin.

"Kansalaispuolue on tällä hetkellä ainoa kansanliike joka nojautuu keskustalaisen arvopohjan keskeisiin lähtökohtiin. Se on kansalaislähtöisenä liikkeenä jopa aikaansa edellä, irrallaan vanhanaikaisista puolueista", hän sanoo.

Keskustan valtakunnan politiikka ei ole Kilpeläisen mielestä enää keskustalaista, vaan puolueesta on tullut liberaalinen eliitin puolue.

Kansalaispuolueessa Kilpeläistä miellyttää aluepolitiikan ja perinteisten arvojen korostaminen, pienituloisten asian huomioiminen sekä EU-kriittisyys ja euroeron ajaminen.

"Libertaristisen Anne Bernerin vierailu puolueessa yhdessä muun liberaalijoukon kanssa on käymässä kohtalokkaaksi keskustalaiselle kansanliikkeelle. On käsittämätöntä, että vuosikymmeniä puolueen aatteen nimissä tehdyllä työllä ei ole mitään arvoa, vaan eri aatteen edustajat voivat hypätä suoraan ministeriksi ilman jäsenkirjaa. Tuhoa syntyy koko ajan", Kilpeläinen arvostelee.

Kilpeläinen aikoo edelleen jatkaa keskustan jäsenenä sekä ylintä päätösvaltaa käyttävässä puoluevaltuustossa. Kilpeläinen asuu Vantaalla ja edustaa Uudenmaan keskustapiiriä.

"En aio jättää keskustaa", hän kertoo.

Kilpeläinen kertoo, että hänen työnantajallaan ei ole mitään tekemistä politiikan saati Kansalaispuolueen kanssa.

"Politiikkaa on politiikkaa. Ajamani politiikka ei liity mitenkään nykyiseen työantajaani", hän kertoo.

Kilpeläinen sanoo, että Paavo Väyrysen perustama Kansalaispuolue yhdistää ihmisiä valtakunnallisesti tiettyjen politiikkakokonaisuuksien ympärille.

"Puolue ei osallistu paikallispolitiikkaan. Nykyinen puheenjohtaja kannustaa osallistumaan muiden puolueiden kautta paikalliseen päätöksentekoon."

Edit 14.50: Muutettu ingressiä ja lisätty Sami Kilpeläisen kommentit jatkostaan keskustassa sekä omasta työstään.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT