Politiikka

Vasemmistoliiton alueellinen toiminnanjohtaja eroaa Twitter-kohun vuoksi – sometilillä perussuomalaisia kutsuttiin rasisteiksi ja ilmastonmuutoksen kieltäjien ampumista kannatettiin

Yle kertoi eilen, että vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajan Misha Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on jaettu väkivaltaa ihannoivia viestejä.
Sanne Katainen
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvioi Twitterissä, että vasemmistoliiton työntekijään liitetyt tviitit ovat täysin ja yksinkertaisen tuomittavia.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvioi Twitterissä, että vasemmistoliiton työntekijään liitetyt tviitit ovat täysin ja yksinkertaisen tuomittavia. Hänen mukaansa näin vakavan asian ollessa kyseessä puoluehallitus käsittelee asiaa sekä muuta verkkokirjoittelua perinpohjaisesti.

Yle kertoi eilen, että vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajan Misha Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on jaettu väkivaltaa ihannoivia viestejä. Viesteissä kutsutaan muun muassa perussuomalaisia fasisteiksi ja kannatetaan ilmastonmuutoksen kieltäjien ampumista.

Dellinger kertoi perjantaina eronneensa tehtävästään. Noussut kohu on syönyt luottamuksen, jota ilman ei ole mahdollista tehdä toiminnanjohtajan työtä, hän perustelee.

"Siksi en voi tehdä muuta kuin kantaa vastuun tilanteesta ja irtisanoutua tehtävästäni. Kiitän kanssani työskennelleitä kuluneista vuosista ja pyydän anteeksi tuottamaani pettymystä", Dellinger sanoo tiedotteessa.

Andersson korosti kannanotossaan, että vasemmistoliitto on rauhanliike, joka on sitoutunut tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen.

"Tämä asia ei jää tähän, vaan selvittely jatkuu työnantajan sekä työntekijän välisesti", Andersson painottaa.

Hänen mukaansa jokaisen vasemmistoliiton toimintaan osallistuvan on sitouduttava ihmisoikeuksiin ja väkivallattomuuteen. Ilman tätä sitoumusta ei voi olla osa vasemmistoliiton aktiivien, luottamushenkilöiden tai työntekijöiden joukkoa.

Andersson kertoo, että työntekijä on antanut asiasta selvityksen, jonka mukaan tilille on tunnukset usealla ihmisellä ja työntekijä ei antamansa selvityksen mukaan ole kirjoittanut Ylen uutisoimia tviittejä.

Kiistanalaiset viestit on lähetetty vuosina 2016 ja 2017.

Dellinger on myöntänyt perustaneensa tilin vuonna 2010, jolloin hän ei ollut vielä vasemmistoliiton palveluksessa. Puoluesihteeri Mikko Koikkalainen sanoi eilen Ylelle keskustelleensa asiasta Dellingerin kanssa. Dellinger oli Koikkalaisen mukaan kertonut luovuttaneensa tilin kahdelle muulle henkilölle, jotka olisivat kirjoittaneet viestit.

Dellinger on ollut vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajana vuodesta 2018. Hän on ollut puolueen kuntavaaliehdokkaana vuosina 2012 ja 2017.

Juttua päivitetty 28.2.2020 kello 13.05: Lisätty otsikkoon ja tekstiin tieto, että Misha Dellinger eroaa tehtävästään.

Lue lisää