Ylen gallup: Perussuomalaisilla pientä laskua, keskustan kannatus pomppasi ylöspäin - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Ylen gallup: Perussuomalaisilla pientä laskua, keskustan kannatus pomppasi ylöspäin

Kokoomus on toisena 18 prosentin kannatuksella, nousua edelliskuusta on 0,5 prosenttiyksikköä.
Gallup toi vaihteeksi hyviä uutisia Katri Kulmunin johtamalle keskustalle. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Perussuomalaiset jatkaa selvästi suosituimpana puolueena, mutta on menettänyt kannatustaan hieman, kertoo Ylen gallup. Oppositiopuolueen kannatus putosi 0,9 prosenttiyksikköä ja on nyt 22,4 prosenttia.

Kokoomus on toisena 18 prosentin kannatuksella, nousua edelliskuusta on 0,5 prosenttiyksikköä.

Pääministeripuolue SDP:n viime aikojen lievä nousu jatkuu, demarien suosio kiipesi 0,6 prosenttiyksikköä 16,6 prosenttiin.

Suurimman hyppäyksen teki keskusta, jonka kannatus nousi 1,6 prosenttiyksiköllä. Edelliskuussa keskustan kannatus putosi reilun prosenttiyksikön, mutta nyt aallonpohja on ainakin toistaiseksi sivuutettu. Keskusta on nyt 12,4 prosentissa, vain 0,1 prosenttiyksikön päässä vihreistä. Vihreiden kannatus putosi 0,8 prosenttiyksikköä.

Pudotusta koki myös vasemmistoliitto, jonka kannatus tipahti 0,9 prosenttiyksiköllä 7,4 prosenttiin.

RKP on 4,1 prosentissa, kristillisdemokraatit 2,9 prosentissa ja Nyt-liike 1,7 prosentissa.

Kyselyn toteutti Taloustutkimus. Siihen haastateltiin helmi-maaliskuussa noin 3 400 suomalaista, ja virhemarginaali on 1,4 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue lisää

Yle: Realitysarja Temptation Islandin uusi kausi kuvataan Vuokatissa

Medialiiton Kangaskorpi EU-komission Yle-arviosta: "Yle on tärkeä toimija tiedonvälityksessä, mutta sen tehtävä ei ole tappaa tarjonnallaan muuta mediaa"

HS-gallup: SDP on edelleen suosituin

Ylen Merja Ylä-Anttila osasi odottaa komission ratkaisua: "Tällainen on mahdollisuus uudistua ja sitä kautta hakea uusia mahdollisuuksia – Ei auta kuule jäädä nyyhkimään ainakaan!"