Iltalehti: Li Andersson alentaisi syrjäseutujen tuloveroa Ruotsin mallin mukaan - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Iltalehti: Li Andersson alentaisi syrjäseutujen tuloveroa Ruotsin mallin mukaan

Opetusministerin mielestä olennaisempaa kuin ihmisten ruokavalio on se, mitä autoihin tankataan.
Sanne Katainen
Opetusministeri Li Andersson (vas.) haluaa kiittää opetushenkilöstön työpanosta kriisitilanteessa.

Hallitus voisi kompensoida haja-asutusalueiden pienten kuntien asukkaille liikennepolttoaineiden ja lämmitysöljyn veronkorotukset, sanoo opetusministeri Li Andersson (vas.) Iltalehden haastattelussa.

Vastaavasta mallista on päätetty Ruotsissa, ja Suomessa pitäisi Anderssonin mielestä toimia samoin. Siten hallitus voisi kompensoida haja-asutusalueiden pienten kuntien asukkaille energiapolitiikasta aiheutuvat taloudelliset menetykset.

"Hallitus päättäisi tuloveron kevennyksestä, joka kohdennetaan aluepoliittisesti. Se edellyttää luokittelua siitä, mitkä kunnat ovat syrjäseutua, jolle kevennys kohdennetaan", Andersson sanoo haastattelussa.

Ministeri esittää myös, että vuoden 2021 alusta työsuhdeauton veroedun saisi vain täyssähkö- ja kaasuautoihin. Hänen mukaansa politiikassa olennaisempaa on, mitä autoihin tankataan kuin se, mitä ihmiset syövät.

"On fundamentaalista keskittyä energiantuotannon, teollisuuden ja liikenteen päästöjen vähentämiseen. Sieltä ne isot päästöt löytyvät."

Iltalehti: Li Andersson: syrjäseuduille matalampi tulovero hyvityksenä bensaveron nostosta - työsuhdeautoiksi vain täyssähkö- ja kaasuautoja

Lue lisää

Maaseudun ei kannata jäädä omaan somekuplaansa

Maailma koronan jälkeen

Maalle muutettiin tänä keväänä poikkeuksellisen paljon: "On tapahtunut selkeä trendipoikkeama normaalista"

"En minä, mutta muut..." — Viidennes suomalaisista hermostuu liikenteessä melko usein