Politiikka

Iltalehti: Li Andersson alentaisi syrjäseutujen tuloveroa Ruotsin mallin mukaan

Opetusministerin mielestä olennaisempaa kuin ihmisten ruokavalio on se, mitä autoihin tankataan.
Sanne Katainen
Opetusministeri Li Andersson (vas.) haluaa kiittää opetushenkilöstön työpanosta kriisitilanteessa.

Hallitus voisi kompensoida haja-asutusalueiden pienten kuntien asukkaille liikennepolttoaineiden ja lämmitysöljyn veronkorotukset, sanoo opetusministeri Li Andersson (vas.) Iltalehden haastattelussa.

Vastaavasta mallista on päätetty Ruotsissa, ja Suomessa pitäisi Anderssonin mielestä toimia samoin. Siten hallitus voisi kompensoida haja-asutusalueiden pienten kuntien asukkaille energiapolitiikasta aiheutuvat taloudelliset menetykset.

"Hallitus päättäisi tuloveron kevennyksestä, joka kohdennetaan aluepoliittisesti. Se edellyttää luokittelua siitä, mitkä kunnat ovat syrjäseutua, jolle kevennys kohdennetaan", Andersson sanoo haastattelussa.

Ministeri esittää myös, että vuoden 2021 alusta työsuhdeauton veroedun saisi vain täyssähkö- ja kaasuautoihin. Hänen mukaansa politiikassa olennaisempaa on, mitä autoihin tankataan kuin se, mitä ihmiset syövät.

"On fundamentaalista keskittyä energiantuotannon, teollisuuden ja liikenteen päästöjen vähentämiseen. Sieltä ne isot päästöt löytyvät."

Iltalehti: Li Andersson: syrjäseuduille matalampi tulovero hyvityksenä bensaveron nostosta - työsuhdeautoiksi vain täyssähkö- ja kaasuautoja

Lue lisää

"Ilman kalaa ja riistaa ihmiset olisivat kuolleet nälkään" – Aapo Aholan muistelmissa käydään läpi Suomen sotavuosia ja maaseudun elämänmenoa menneinä aikoina

Vain yksi on alkiolainen

Tervetuloa asumaan maaseudulle

Tietoverkoista tarvitaan nyt oikeita päätöksiä