Kansanedustajalta: "Perussuomalaisilta toivoisi joskus oikeita ehdotuksia pelottelun sijaan" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Kansanedustajalta: "Perussuomalaisilta toivoisi joskus oikeita ehdotuksia pelottelun sijaan"

"Uusliberalistisen ajattelun sijaan väestöään menettävät alueet tarvitsevat apua ja toimenpiteitä", Petri Honkonen kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan.
Sanne Katainen
"Tämän vuoden alusta panostetaan vuodessa yli 300 miljoonaa enemmän liikenneväylien kunnossapitoon."

Olen samaa mieltä perussuomalaisten kansanedustajan Jenna Simulan (MT 6.3.) kanssa, ettei kaupungistuminen ole luonnonlaki.

Tasapainoinen kaikkien Suomen alueiden kehittyminen vaatii vastakkainasettelun vähentämistä. Samoin sen toteamista reilusti ääneen, että uusliberalistisen ajattelun sijaan väestöään menettävät alueet tarvitsevat apua ja toimen­piteitä.

Ensimmäistä kertaa aikoihin Marinin-Kulmunin punamultahallitus tekee tämän. Keskusta­johtoinen hallitus, jossa perus­suomalaiset olivat mukana, vapautti ennennäkemättömällä tavalla maaseudulle rakentamista ja asumista kaavoituksen ja luvituksen byrokratiaa purkamalla. Kunnilla on nyt vapaus toimia.

Edellisellä vaalikaudella nopeimmin kasvoi juuri maakuntien työllisyys. Nyt maaseudulla on monin paikoin työvoimapula, vaikka koulutusta on hyvin tarjolla.

Perussuomalaisten vastaus ulkomaalaista työvoimaa kipeästi tarvitseville maaseutu­yrittäjille on: ”Muuttakaa kaupunkeihin.”

Tämän vuoden alusta panostetaan vuodessa yli 300 miljoonaa enemmän liikenneväylien kunnossapitoon. Ei parane unohtaa edellisen hallituksen yli miljardin infrapakettia, joka näkyi todella maaseudun tiestön parantumisena.

Punamultahallituksen ohjelmassa on todella vahva aluepoliittinen painotus: huono­kuntoisten vuokra-asuntojen purkamista tuetaan asuntomarkkinoiden tervehdyttämiseksi, koulutuspaikkoja lisätään ja maakuntien kehittämiseen valtio antaa lisää 20 miljoonaa.

Jatkossa tarvitaan esimerkiksi valtion suoria lainoja muuttotappioalueiden asuntojen peruskorjaukseen, opintolainahyvitys maallemuuttajille sekä teollisuuden kuljetustuen korottaminen.

Perussuomalaisilta toivoisi joskus oikeita ehdotuksia pelottelun sijaan.

Petri Honkonen

kansanedustaja

varapuheenjohtaja (kesk.)

Saarijärvi

Kaikki MT:n mielipidekirjoitukset

Lue lisää

Kulmuni MT:lle: Vaikeita päätöksiä ei kannata juosta karkuun

Suomen kannat maataloudesta kuultu EU:n elvytyksessä – Marin: "Viimeisin ehdotus mennyt oikeaan suuntaan"

Aluepolitiikka osa varautumista

EU-komission elvytyspaketti ei menisi sellaisenaan läpi Suomessa – maaseudun kehittämisen rahoitus edelleen yksi prioriteeteista