Politiikka

Elinkeinoministeri Lintilä selvittää voidaanko yritykset määrätä valmistamaan suojavarusteita koronaa varten — "Onko meillä mahdollisuus ottaa velvoitetta käyttöön pikavauhtia?"

Lintilän mukaan koronakriisi tulee vaikuttamaan yrityksiin hyvin pitkään.
Kimmo Haimi
Kauppojen hyllyt ovat tyhjentyneet nopeasti hengityssuojaimista. Nyt niitä aletaan valmistaa Suomessa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) selvittää, voidaanko esimerkiksi metsäteollisuuden yrityksiä velvoittaa valmistamaan terveydenhuollon suojavarusteita, joista uhkaa tulla pula koronaepidemian levitessä.

"Tulen selvittämään, mikä mahdollisuus meillä on suojavarusteiden tuotantoon ja sen velvoittamiseen. Onko meillä mahdollisuus ottaa velvoitetta käyttöön pikavauhtia?", ministeri sanoo.

Myös hengityslaitteiden tuotantomahdollisuudet käydään läpi.

Elinkeinoministeri kokoaa myös pikavauhtia pk-sektorin kriisiryhmän tuottamaan tietoa siitä, mitkä toimet auttavat yrityksiä parhaiten.

"Päätöksiä ei perusteta pelkkiin kuulopuheisiin vaan tarvitaan konkreettista dataa niiden taakse."

Kriisin kestoa on Lintilän mukaan mahdotonta arvioida. Terveysviranomaiset tavoittelevat tilannetta, jossa epidemia etenisi hitaasti, jotta hoitopaikat eivät ylikuormittuisi kerralla.

"Meillä ei ole näkymää tulevaan. Nyt ollaan vielä räjähdysvaiheessa, ei vielä edes tulipalovaiheessa. Tilanne tulee näkymään yrityksissä hyvin pitkään".

Lue lisää aiheesta:

Jo kolmas sairaala pyytää apua Punaiselta Ristiltä: Raaseporin sairaalan pihaan pystytetään telttasairaala

EU tutkii väärennettyjä, netistä ostettuja "koronavirustuotteita" – ovat usein tehottomia ja terveydelle haitallisia

Lue lisää