Politiikka

Petri Sarvamaa teilaa mahdollisen Uudenmaan eristämisen: "Ylittää ehdottomasti oikeustajuni"

EU-parlamentin mepin Petri Sarvamaan kanta eroaa kokoomuksen linjasta.
Ville-Petteri Määttä
Petri Sarvamaa ei pidä koronaviruksen leviämisen rajoittamista riittävänä perusteena rajoittaa ihmisten liikkumista.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) ihmettelee Twitterissä mahdollista Uudenmaan eristämistä. Hallituksen pitäisi tiedottaa liikkumisrajoituksista tänään keskiviikkona illalla.

"Jos perustuslain suomaa liikkumisvapautta rajoitetaan Suomessa, se ylittää ehdottomasti oikeustajuni. Ei missään suhteessa sen enempää koronan tappavuuteen kuin muihinkaan seurauksiin."

Sarvamaa painottaa, että koronaviruksen kuolleisuusluvut ovat tällä hetkellä alle 0,35 prosenttia varmennetuista tartunnoista. "Arvio todellisista on alle 0,01 prosenttia."

Suomella täytyisikin Sarvamaan mukaan olla valmius höllentää rajoituksia riittävän nopeasti. Mallia voitaisiin ottaa Ruotsista.

"Poliittista johtajuutta olisi se, että voimavarat laitettaisiin mahdollisimman nopeasti tehohoitopaikkojen lisäämiseen. Kustannus olisi todella pieni verrattuna talouden tuhoon, joka saadaan sulkemalla yhteiskunta."

Sarvamaan kanta eroaa kokoomuksen muusta linjasta. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi tiistaina eduskuntapuolueiden kokouksen jälkeen, että puolue on valmis sulkemaan Uudenmaan rajat, jotta koronavirusepidemiaa saadaan hillittyä.

Virustartuntoja on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella Uudellamaalla selvästi enemmän kuin muualla maassa.

Lue lisää