SDP:n Rinne: Koronan myötä aluekehitys Suomessa saattaa kääntyä tasapainoisemmaksi – "Maakuntiin tarvitaan lisää koulutuspaikkoja" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

SDP:n Rinne: Koronan myötä aluekehitys Suomessa saattaa kääntyä tasapainoisemmaksi – "Maakuntiin tarvitaan lisää koulutuspaikkoja"

Antti Rinne kertoo MT:lle kannattavansa aktiivista aluepolitiikkaa, jossa maan eri osia kehitetään.
Kari Salonen
Antti Rinteen mielestä Suomen eri osia pitäisi kehittää aktiivisen aluepolitiikan kautta.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että Suomea ja maailmaa riepotteleva koronaviruspandemia saattaa kääntää aluekehityksen suuntaa.

"Väestö on pitkään keskittynyt Suomessa muutamalle suurimmalle kaupunkiseudulle. Näkisin, että nyt koronavirusepidemian myötä maakunnilla ja pienemmillä paikkakunnilla on mahdollisuus näyttäytyä houkuttelevina muuttokohteina", Rinne pohtii.

Rinteen mukaan poikkeusolot ovat osoittaneet, että huomattava osa työtehtävistä voidaan hoitaa etätöinä.

"Digitaalisten apuvälineiden käyttö on osoittautunut huomattavasti helpommaksi kuin on aiemmin koettu. Se voi muuttaa väestövirtojen suuntaa ja olla aluetalouden näkökulmasta erittäin suuri asia."

Rinne kertoo kannattavansa aktiivista aluepolitiikkaa, jossa maan eri osia kehitetään.

”Tasapainoinen aluekehitys on mahdollista, kun satsataan koulutukseen. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut vahvistavat jokaisen alueen omaa elinvoimaa. Ei pidä missään nimessä vähentää koulutuksen määrää alueilla vaan lisätä", Rinne linjaa.

Lue lisää

Uskaltaako maaseudulla enää asua?

Karjanlanta ideologisessa hyötykäytössä

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari haluaa valjastaa diplomaatit vientityöhön – "Meillä on erinomaisia suurlähettiläitä tehtävään"

Aluepolitiikka osa varautumista