SDP:n Rinne: Koronan myötä aluekehitys Suomessa saattaa kääntyä tasapainoisemmaksi – "Maakuntiin tarvitaan lisää koulutuspaikkoja" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

SDP:n Rinne: Koronan myötä aluekehitys Suomessa saattaa kääntyä tasapainoisemmaksi – "Maakuntiin tarvitaan lisää koulutuspaikkoja"

Antti Rinne kertoo MT:lle kannattavansa aktiivista aluepolitiikkaa, jossa maan eri osia kehitetään.
Kari Salonen
Antti Rinteen mielestä Suomen eri osia pitäisi kehittää aktiivisen aluepolitiikan kautta.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että Suomea ja maailmaa riepotteleva koronaviruspandemia saattaa kääntää aluekehityksen suuntaa.

"Väestö on pitkään keskittynyt Suomessa muutamalle suurimmalle kaupunkiseudulle. Näkisin, että nyt koronavirusepidemian myötä maakunnilla ja pienemmillä paikkakunnilla on mahdollisuus näyttäytyä houkuttelevina muuttokohteina", Rinne pohtii.

Rinteen mukaan poikkeusolot ovat osoittaneet, että huomattava osa työtehtävistä voidaan hoitaa etätöinä.

"Digitaalisten apuvälineiden käyttö on osoittautunut huomattavasti helpommaksi kuin on aiemmin koettu. Se voi muuttaa väestövirtojen suuntaa ja olla aluetalouden näkökulmasta erittäin suuri asia."

Rinne kertoo kannattavansa aktiivista aluepolitiikkaa, jossa maan eri osia kehitetään.

”Tasapainoinen aluekehitys on mahdollista, kun satsataan koulutukseen. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut vahvistavat jokaisen alueen omaa elinvoimaa. Ei pidä missään nimessä vähentää koulutuksen määrää alueilla vaan lisätä", Rinne linjaa.

Lue lisää

Kokoomuslainen viljelijä hämmästeli Petteri Orpon sanavalintoja puoluekokouksessa: "Kyllähän se särähti omaan korvaan"

Kausittainen asuminen maaseudulla edellyttää aluepolitiikan vahvistumista

Tutkija: Palveluiden hajautus voi olla kannattavampaa kuin keskittäminen – "Olemmeko jo liikaa heikentäneet maaseudulla elämisen edellytyksiä?"

Tutkija: Aluesuunnittelussa ei huomioida maaseudun kausiasukkaita, mikä johtaa kaupunkien palvelujen ylimitoittamiseen ja liikaan karsimiseen maaseudulla