Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

Uutissuomalainen: Enemmistö suomalaisista tukee hallituksen linjaa rajoitusten purkamisessa

Naiset ovat jonkin verran miehiä tyytyväisempiä hallituksen suunnitelmiin.
Valtaosa on tyytyväisiä hallituksen toukokuun alussa tekemiin linjauksiin. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Enemmistö suomalaisista antaa tukensa hallituksen linjauksille koronarajoitusten poistamisesta, kertoo Uutissuomalaisen gallup. Lähes 60 prosenttia suomalaisista on erittäin tai melko tyytyväisiä hallituksen suunnitelmaan ja aikatauluun rajoitusten purkamisessa.

Viidesosa vastaajista oli erittäin tai melko tyytymättömiä.

Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan Markku Jokisipilän mukaan tulos kertoo ennen kaikkea tyytyväisyydestä siihen, että rajoitustoimista päästään asteittain eroon kohti normaalitilannetta.

"Jos tätä lukee hallituksen näkökulmasta, niin hallitus voi olla suoriutumiseensa aika tyytyväinen. Mitään kauhean kovaa kritiikkiä ei ole ilmassa", Jokisipilä kommentoi Uutissuomalaiselle.

Naiset ovat jonkin verran miehiä tyytyväisempiä hallituksen suunnitelmiin. Yli 65-vuotiaat suhtautuvat hallituksen toimiin kaikkein myönteisimmin.

Hallituspuolueiden ja erityisesti SDP:n ja vasemmistoliiton äänestäjät ovat huomattavasti tyytyväisempiä hallituksen suunnitelmiin kuin oppositiopuolueiden kannattajat. Kriittisimpiä olivat perussuomalaisten äänestäjät.

Gallupin toteutti IRO Research internetpaneelissa. Kyselyyn vastasi 6.–11. toukokuuta 1 000 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Linkki alkuperäiseen juttuun.

Lue lisää

Uusimaa ylittää jo ulkomaille asetetun riskirajan koronatapauksissa – Liikkumisrajoitukset olisivat viimeinen keino, jos tilanne olisi erittäin hankala

Kesälomakausi heikentää koronarajoitusten alueellisen purkamisen hyötyä – "Kesäaikana ihmiset liikkuvat sen verran, että alueelliset rajoitukset eivät ratkaisisi mitään"

Ravien paluu vahva elonmerkki

Kiinan talous kasvoi heinä–syyskuussa 5 prosenttia, näyttää toipuvan tiukoista koronarajoituksista