Sanna Marin tyrmää Petteri Orpon kritiikin: "On valitettavaa, että oppositiopolitiikkaa tehdään valheellisilla väittämillä" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Sanna Marin tyrmää Petteri Orpon kritiikin: "On valitettavaa, että oppositiopolitiikkaa tehdään valheellisilla väittämillä"

Kokoomuksen puheenjohtaja kritisoi pääministerin toimintatapaa eduskunnan kyselytunnilla.
Petteri Kivimäki
Hallituksen tavoite on koko ajan ollut estää viruksen leviämistä, sanoo pääministeri Sanna Marin.

Pääministeri Sanna Marin on vastannut Twitterissä Petteri Orpolta saamaansa kritiikkiin.

Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo kritisoi pääministeri Marinin toimintatapaa, jossa kysymyksiin ei vastata eduskunnassa, vaan niitä varten järjestetään erillinen tiedotustilaisuus, jossa ei ole paikalla kriittistä oppositiota.

"Kansanedustajat kysyivät pääministeriltä hallituksen linjasta tämän viikon torstain kyselytunnilla. Pääministeri vastasi kertovansa siitä medialle perjantain tiedotustilaisuudessa. Minusta tämä on eduskunnan ja parlamentarismin väheksymistä."

Orpon mielestä hallituksen suunnittelemat taudin hallintakeinot niin koronaviruksen testauksessa, jäljityksessä kuin suojaamisessa ovat edelleen puutteelliset.

On valitettavaa, että oppositiopolitiikkaa tehdään valheellisilla väittämillä, Marin kirjoittaa.

"Kansanedustajien kysymyksiin on vastattu kyselytunnilla. Hallituksen tavoite on koko ajan ollut estää viruksen leviämistä, turvata terveydenhuollon kantokyky ja suojella riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä.

Lue lisää:

Petteri Orpo vaatii hallitukselta laajempaa koronatestausta ja selkeää suositusta suojamaskeista – "jatkuva pallottelu luo epävarmuutta"

Lue lisää

Suomessa ei yhtään uutta koronaan liittyvää kuolemaa – toinen päivä peräkkäin

Ruotsissa 77 uutta koronakuolemaa, viranomaiset sanovat uusien kuolemantapausten määrän olevan laskussa

Yhdysvalloissa jättiyllätys: 2,5 miljoonaa uutta työpaikkaa toukokuussa

Saksan teollisuuden tilaukset syöksyivät huhtikuussa ennätysluisuun – pahin lukema lähes 30 vuoteen