Kunta-alan neuvotteluita jatketaan keskiviikkona – kipukohtina muun muassa kiky - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Kunta-alan neuvotteluita jatketaan keskiviikkona – kipukohtina muun muassa kiky

Hoitajajärjestöt ovat pyrkineet saamaan työehtosopimuksen, joka noudattaisi yleistä palkankorotuslinjaa ja johon ei sisältyisi kiky-tunteja.
Kunta-alan työmarkkinajohtajan Markku Jalosen mukaan yksi kipukohta on kiky-tuntien kompensaatio. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut tältä päivältä ovat päättyneet ja niitä jatketaan keskiviikkona. Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen tviittaa, että kipukohtia ovat yleisen linjan määrittely, kiky-tuntien kompensaatio ja sopimusjärjestelmän uudistaminen.

Kuntatyönantajat KT neuvotteli koko päivän pääsopijajärjestöjen kanssa.

Neuvottelut jäivät tauolle vappuaattona, jolloin hoitajajärjestöt Super ja Tehy torjuivat valtakunnansovittelijan ratkaisuehdotuksen. Järjestöt katsoivat, että ratkaisu olisi heikentänyt hoitajien asemaa ja etuja.

Sopijaosapuolia ovat KT:n lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Julkisen alan unioni JAU ja Sote, johon kuuluvat hoitajajärjestöt ja pelastusala.

Hoitajajärjestöt ovat pyrkineet saamaan sote-alalle oman työehtosopimuksen, joka noudattaisi yleistä palkankorotuslinjaa ja johon ei sisältyisi kiky-tunteja. Lisäksi hoitajille on neuvoteltu lisäkorvausta valmiuslain voimassaoloajalta.

Kunta-alan työehtosopimusten piirissä on yli 400 000 työntekijää. Vanhat työehtosopimukset umpeutuivat maalis-huhtikuun vaihteessa. Tätä sopimusta noudatetaan kunnes uusi työehtosopimus saadaan aikaiseksi.

Lue lisää

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat tänään pääneuvotteluryhmän tapaamisella

Kunta-alalle ei saatu uutta työehtosopimusta, kertoo Opetusalan ammattijärjestö

Rautatiealan Unionin edustajisto hylkäsi veturinkuljettajien neuvottelutuloksen uudeksi työehtosopimukseksi

Energiateollisuus ja Ylemmät toimihenkilöt neuvottelutulokseen työehtosopimuksesta