HS-gallup: SDP:n kannatus nousi yli 22 prosentin - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

HS-gallup: SDP:n kannatus nousi yli 22 prosentin

Toiselle sijalle huhtikuun mittauksessa pudonnut perussuomalaiset sen sijaan on menettänyt kannatustaan entisestään.
LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
SDP:n kannatus on HS-gallupin mukaan nyt 22,1 prosenttia. Kuvassa pääministeri Sanna Marin (sd.).

Pääministeripuolue SDP on edelleen lujittanut kannatustaan, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä gallupista. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 22,1 prosenttia vastanneista. Kuukautta aiemmin luku oli HS:n gallupissa 20,4 prosenttia.

Toiselle sijalle huhtikuun mittauksessa pudonnut perussuomalaiset sen sijaan on menettänyt kannatustaan entisestään. Puoluetta äänestäisi nyt 18,1 prosenttia vastanneista. Luisua kuuntakaiseen nähden on 2,1 prosenttiyksikköä.

Muilla puolueilla kannatus on säilynyt HS:n mukaan jotakuinkin ennallaan. Kokoomuksen kannatus on nyt 17 prosenttia, keskustan 12,3, vihreiden 11,2, vasemmistoliiton 7,6, RKP:n 4,2, kristillisdemokraattien 3,7 ja Nyt-liikkeen 1,9 prosenttia.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 2  200 ihmistä 20. huhtikuuta–14. toukokuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suurimpien puolueiden kohdalla.

Lue lisää

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä hyllytetty Ano Turtiainen ilmoittautuu puheenjohtajistokisaan – "Päätöksenteossa on asetelma isot kaupungit vastaan maaseutu"

Vihreiden puoluekokous syyskuussa etänä — Puoluehallituksen jäsenet arvioivat hallitusyhteistyön nousevan keskusteluun

Sisäministeri Ohisalo suositteli Twitterissä maskin käyttöä

Keskusta, voisitteko jo palata normaaleiksi?