HS-gallup: SDP:n kannatus nousi yli 22 prosentin - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

HS-gallup: SDP:n kannatus nousi yli 22 prosentin

Toiselle sijalle huhtikuun mittauksessa pudonnut perussuomalaiset sen sijaan on menettänyt kannatustaan entisestään.
LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
SDP:n kannatus on HS-gallupin mukaan nyt 22,1 prosenttia. Kuvassa pääministeri Sanna Marin (sd.).

Pääministeripuolue SDP on edelleen lujittanut kannatustaan, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä gallupista. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 22,1 prosenttia vastanneista. Kuukautta aiemmin luku oli HS:n gallupissa 20,4 prosenttia.

Toiselle sijalle huhtikuun mittauksessa pudonnut perussuomalaiset sen sijaan on menettänyt kannatustaan entisestään. Puoluetta äänestäisi nyt 18,1 prosenttia vastanneista. Luisua kuuntakaiseen nähden on 2,1 prosenttiyksikköä.

Muilla puolueilla kannatus on säilynyt HS:n mukaan jotakuinkin ennallaan. Kokoomuksen kannatus on nyt 17 prosenttia, keskustan 12,3, vihreiden 11,2, vasemmistoliiton 7,6, RKP:n 4,2, kristillisdemokraattien 3,7 ja Nyt-liikkeen 1,9 prosenttia.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 2  200 ihmistä 20. huhtikuuta–14. toukokuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suurimpien puolueiden kohdalla.

Lue lisää

Kulmunin jatko pidentää keskustan draamaa

Keskustan valtiovarainministeriehdokkaan valinta siirtyy huomiselta

Sote-esitys ei käy keskustalle – Jari Leppä Länsi-Savossa: Keskusta tekee asiasta hallituskysymyksen

Kulmuni aikoo johtaa itse seuraajansa valintaa – ministeriportaita Sanna Marinin taustalla saattaa rahaministerinä astella seuraavaksi Antti Kurvinen, Matti Vanhanen tai Mika Lintilä