Politiikka

Kannus haluaa Jussi Niinistön ja muut kaupunginjohtajaehdokkaat valtuustoinfon esiintyjiksi – "Mieluusti livenä – tai sitten etänä"

Entinen puolustusministeri Jussi Niinistö on ehdolla Kannuksen kaupunginjohtajaksi. Niinistö on mukana neljän hakijan porukassa, jonka Kannus kutsui esiintymään valtuustolle. Kvartetin keikka Kannuksessa on kesäkuun ensimmäisenä päivänä.
Juho Leskinen
Jussi Niinistö toimi puolustusministerinä 2015–2019. Kansanedustaja hän oli 2011–2019.

Filosofian tohtori Jussi Niinistön lisäksi valtuustoinfon esiintyjiksi halutaan kolme muuta hakijaa. He ovat yhteiskuntatieteiden maisteri Laura Lakso Helsingistä, kauppatieteiden maisteri Johanna Rautakoski Ylivieskasta ja kauppatieteiden maisteri Anne Sormunen Sievistä.

Nelikko on sama, jonka Kannuksen kaupunginhallitus lähetti henkilöarviointeihin. Arvioinnit ovat valmistuneet, ne teki rekrytointeihin erikoistunut Eezy Personnel.

"Kaupunginhallitus haluaa, että kaupunginvaltuusto saa täydellisen tietopaketin loppusuoralla mukana olevista kaupunginjohtajaehdokkaista. Siksi tämä infotilaisuus pidetään", Kannuksen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli Joensuu (kesk.) sanoo MT:lle.

"Mieluusti livenä – tai sitten etänä", Joensuu kertoo toiveensa johtajaehdokkaiden esiintymisestä.

Kaupunginhallitus päätti esittäytymistilaisuuden järjestämisestä kokouksessaan tiistaina.

Joensuu hahmottelee kaupunginjohtajavalinnan jatkoa tähän tapaan:

"Oletan, että tuon esittäytymisen jälkeen valtuustoryhmät keskustelevat kaupunginjohtajaehdokkaista. Ryhmäkeskustelujen jälkeen kaupunginhallitus pohtii asiaa kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja tekee esityksensä uudesta johtajasta. Kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan maanantaina kesäkuun 15. päivänä pidettävässä kokouksessa."

Kannuksen 27-jäsenisen kaupunginvaltuuston suurin puolue on keskusta, jolla on 19 valtuutettua.

Kannuksen kaupunginjohtajuudesta kiinnostunut helsinkiläinen Jussi Niinistö oli kansanedustaja 2011–2019. Hän edusti ensin perussuomalaisia ja sitten sinisiä. Juha Sipilän (kesk.) johtamassa hallituksessa Niinistö toimi puolustusministerinä.

Kannuksen johtajuus kiinnosti myös toista entistä kansanedustajaa, kokoomuksen eduskuntaryhmään 2015–2019 kuulunutta vaasalaista Susanna Koskea. Kannuksen kaupunginhallitus ei lähettänyt Koskea henkilöarviointiin.

Lue lisää

Maatilan arki tutuksi työssä oppimisen jaksolla – korona on häirinnyt vaan ei estänyt maatalousopiskelijoiden tilatöitä

”Yhteiset merivoimat Suomelle ja Ruotsille” – ex-puolustusministeri hahmottelee puolustusyhteistyön syventämistä Hollannin ja Belgian malliin

Jussi Niinistö palaa perussuomalaisten hajoamiseen kesällä 2017: "Katsoin velvollisuudekseni jatkaa puolustusministerinä"

Ratkaiseeko huoltovarmuus Suomen hävittäjävalinnan? Ex-puolustusministeri kertoo keskeisen pointin, kun päätetään Hornetien korvaajasta