Kokoomus esittää valkoposkihanhien siirtämistä metsästyslain piiriin - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Kokoomus esittää valkoposkihanhien siirtämistä metsästyslain piiriin

Ruotsissa ja Virossa valkoposkihanhet ovat jo metsästyslain piirissä.
Lari Lievonen
Hanhikanta kasvaa Suomessa vuosittain noin 10 prosenttia.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää toimenpidealoitteessaan valkoposkihanhien siirtämistä luonnonsuojelulain piiristä metsästyslain piiriin.

Tämä mahdollistaisi hanhien kannan kasvun estämisen suojametsästyksellä. Kanta kasvaa Suomessa noin kymmenen prosentin vuosivauhtia.

Valkoposkihanhi on suojeltu EU:n lintudirektiivillä, joka vaatii linnun elinympäristöjen suojelua niiden lisääntymisen ja eloonjäännin turvaamiseksi.

Kokoomuksen mukaan tämä ei kuitenkaan edellytä sitä, että Suomessa elinvoimaisen valkoposkihanhen tulisi olla luonnonsuojelulaissa rauhoitettu laji, niin kuin se nyt on.

Sen sijaan lintudirektiivin velvoitteet voitaisiin implementoida metsästyslain kautta, samalla sallien niin sanotun suojametsästyksen.

Kokoomus esittää myös, että hallitus pyrkii vaikuttamaan EU:n neuvostoon valkoposkihanhien poistamiseksi lintudirektiivissä määritetyistä rauhoitetuista lajeista.

Lue lisää:

Ministeri Mikkonen on myötämielinen valkoposkihanhien ampumiselle, mutta metsästyksestä pitää päättää hänen mielestään EU:ssa

Hanhituhot vähintään tuplaantumassa Keski-Karjalassa – vahinkoja ilmoitettu jo 3 000 hehtaarin alalta

Lue lisää

Ympäristöministeri Mikkonen uskoo vihreän elvytyksen mahdollisuuksiin ja puolustaa energiaturpeen veronkorotusta

Helsingin kokoomusnuoret vaatii turkistarhauksen kieltämistä – eduskuntaryhmän puheenjohtaja: "Meillä pidetään arvossa sekä elinkeinovapautta että vastuuta eläinten hyvinvoinnista"

Omaisuuden suoja on murenemassa

Kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen kritisoi sote-uudistusta: "Jos ihmisten palveluiden parantumista tai kustannusten kasvun hillintää ei pystytä selkeästi turvaamaan, on kysyttävä mitä uudistuksella tavoitellaan"