Tästä päivästä alkaen saa matkailla kotimaassa – ravintolat voivat avata ovensa rajoituksin maanantaina - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Tästä päivästä alkaen saa matkailla kotimaassa – ravintolat voivat avata ovensa rajoituksin maanantaina

Ravintoloiden rajoitukset ovat voimassa kaikissa maakunnissa. Kotimaassa saa matkailla, kunhan noudattaa koronavirukseen liittyviä turvallisuusohjeita.
Eija Mansikkamäki
Vääksyn Majakka-Paviljonki on myynyt poikkeusajan noutoruokaa, maanantaista 1.6. alkaen asiakkaat saavat myös jäädä ravintolaan syömään rajoitetusti.

Ravintolat ja kahvilat voidaan avata asiakkaille tietyin rajoituksin koko maassa 1. kesäkuuta, tiedottaa valtioneuvosto. Rajoitukset ovat voimassa kaikissa maakunnissa.

STT:n mukaan alueellisuus tulee arvioitavaksi juhannusviikolla, mutta aluksi kaikkialla pitää sitoutua yleisiin ohjeisiin.

Ravintolat ja kahvilat ovat olleet koronavirusepidemian aiheuttamien poikkeusolojen takia suljettuina asiakkailta 4.4. lukien.

Hallitus linjasi tänään myös kotimaan matkailusta. Tästä päivästä (29.5.) alkaen voi matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä turvallisuusohjeita. Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan kotimaan matkailun avaaminen on järkevä päätös.

"On selvää, että matkailusektori on kärsinyt koronasta ja tilannetta voidaan helpottaa kotimaan matkailun avulla. Koska tauti ei vielä ole ohi, vetoan sekä matkailijoihin että matkailuyrittäjiin siinä, että teemme kaikki osamme turvallisen matkailun puolesta.”

Ravintolat saavat pitää ovensa avoinna enintään kello 23:een ja tarjota alkoholia kello 22:een. Asiakkaita saa tulla sisään vain puolet nykyisiin lupiin kirjatusta asiakasmäärästä ja jokaisella on oltava oma istumapaikka.

Lisäksi ravintolat ja kahvilat velvoitetaan noudattamaan hygieniaan liittyviä erityisiä vaatimuksia. Asiakkaiden välisen etäisyyden ylläpitämisestä on myös huolehdittava.

Asiakkaat eivät saa annostella ruokaa ja juomaa itse.

Asetus ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta tartuntataudin leviämisen estämiseksi on voimassa 31.7. asti.

Valtioneuvoston on säännöllisesti arvioitava, ovatko lain ja asetuksen rajoitukset eri alueilla välttämättömiä tartuntataudin leviämisen estämiseksi.

Valtioneuvoston tiedotteessa todetaan, että käytettävissä olevien tietojen perusteella tiedetään, että ravintoloiden tilat ovat riski tartunnan leviämiselle.

Asiakkaiden välistä etäisyyttä ja sijoittelua koskevat rajoitukset perustuvat siihen, että niiden avulla vähennetään tartuntariskiä, kun ravintoloita avataan asteittain.

Lue lisää

Millä kulkupelillä lomalle ja tien päälle?

Saksassa palautettiin alueellisia liikkumisrajoituksia teurastamon koronatartuntaryppään jälkeen

Palkittu mikkeliläinen matkailuyritys paikkasi koronakeväänä turistien puuttumista majoittamalla rakennusmiehiä – ''Tälläkin hetkellä majoitamme useita virolaisia rakennustyöntekijöitä''

Ei enää koskaan elämysmatkalle etelään?