Vihreiden Emma Kari: Al-Holin leirillä olevat lapset ovat hengenvaarassa – "He eivät ole millään tavoin syypäitä tilanteeseen" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Vihreiden Emma Kari: Al-Holin leirillä olevat lapset ovat hengenvaarassa – "He eivät ole millään tavoin syypäitä tilanteeseen"

Emma Karin mukaan al-Holista palanneiden suomalaisten turvallisuusriskiä arvioivat turvallisuusviranomaiset. Lastensuojelun tarve arvioidaan yksilöllisesti.
Anna Autio
Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari kehottaa antamaan viranomaisille työrauhan.

Suomeen palasi sunnuntaina ryhmä Syyrian al-Holin vankileirillä olleita naisia ja lapsia.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Emma Karin mukaan Suomen perustuslain nojalla jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus palata kotimaahansa.

"Al-Holin leirillä olevat lapset ovat hengenvaarassa. Heillä ei ole riittävää terveydenhuoltoa, ravintoa, turvaa tai koulutusta. He eivät ole millään tavoin syypäitä tilanteeseen", Emma Kari sanoo MT:lle lähettämässään sähköpostissa.

Hän muistuttaa, että Suomi on sitoutunut lapsen oikeuksien sopimuksen noudattamiseen.

"Meillä on velvollisuus turvata lapsen oikeus elää."

Millaisen turvallisuusriskin al-Holin leiriltä palanneet naiset ja lapset muodostavat suomalaiselle yhteiskunnalle?

"Turvallisuusriskiä arvioivat turvallisuusviranomaiset ja lastensuojelun tarve arvioidaan yksilöllisesti. On tärkeää, että viranomaisille annetaan nyt työrauha", Emma Kari vastaa.

Lue myös: Haaviston viesti al-Holin tilanteesta tavoitti koko hallituksen vasta sunnuntaina – Keskustan Pylväs ja perussuomalaisten Halla-aho arvioivat, että Isis-naiset voivat muodostua turvallisuusuhkaksi

Lue lisää

MTK:n Viljasen mukaan ympäristöministeri Mikkosen suurin ongelma on asenne – "Jos viljelijät koetaan vastapuoleksi, heijastuu se kaikkiin asiakysymyksiin"

EU-vastaisen suvun kasvatti raivasi tiensä Brysseliin mepiksi – "Jos emme onnistu hallitusti muuttamaan sitä, miten yhteiskunta toimii, muutos tulee ilmastokriisin myötä hallitsemattomasti"

Ympäristöministeri Mikkonen uskoo vihreän elvytyksen mahdollisuuksiin ja puolustaa energiaturpeen veronkorotusta

Vihreät ja keskusta ottavat taas yhteen