SK: Kulmuni on käyttänyt konsulttipalveluita lähes 50 000 eurolla, laskut ministeriöille - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

SK: Kulmuni on käyttänyt konsulttipalveluita lähes 50 000 eurolla, laskut ministeriöille

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) esiintymisvalmentajana on toiminut Tekir Oy:n viestintäkonsultti Harri Saukkomaa.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) on syyskuusta lähtien käyttänyt viestintäkonsultti Harri Saukkomaan yrityksen palveluita lähes 50  000 eurolla, kertoo Suomen Kuvalehti. Tekir Oy:n konsulttipalveluista on kertynyt arvonlisäveroineen yhteensä 47  771 euron laskut kahdelle ministeriölle.

Tekir on valmentanut Kulmunia esimerkiksi puheen pitämiseen ja esiintymisiin sekä yksittäistä haastattelua varten. SK:n mukaan Kulmunille valmennusta on antanut usein Saukkomaa itse.

Valmennuksen lisäksi yritys on tarjonnut ministerille yksittäisiä lyhyitä konsultointeja, "sparrauksia", SK kertoo. Muiden konsulttien osalta sparraus on maksanut 350 euroa tunnilta, mutta Saukkomaan konsultoinnin hinta on ollut 700 euroa tunnilta ilman arvonlisäveroa.

Kulmunin käyttämät konsulttipalvelut on maksanut työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtiovarainministeriö. Kulmuni oli Antti Rinteen (sd.) hallituksessa elinkeinoministeri viime vuoden kesäkuusta joulukuuhun, jolloin hänet nimitettiin Sanna Marinin (sd.) hallituksessa valtiovarainministeriksi.

SK:n mukaan Kulmuni käytti Tekirin valmennusta myös 3. joulukuuta, jolloin Rinne erosi pääministerin tehtävästä. Kulmuni oli päivää aiemmin ilmoittanut keskustan luottamuksen Rinnettä kohtaan loppuneen Posti-kriisin seurauksena, minkä jälkeen Rinne lopulta erosi tehtävästä. Kulmuni oli erityisen paljon julkisuudessa esillä Rinteen eropäivänä.

Kulmuni vastasi SK:lle sähköpostitse, että hänen on tarpeellista saada esiintymisvalmennusta, sillä ministeri on paljon julkisuudessa esillä ja jokaisessa esiintymisessä on onnistuttava.

Lue lisää

"Kokoomuksen ja keskustan herrojen matkailukupla voidaan järkevyydessä rinnastaa vihreiden hanhipeltoihin"

Keskustan ex-puheenjohtaja Kulmunista ulkoasiainvaliokunnan ja valtiovarainvaliokunnan jäsen

Energiaverotus myös tulonjakokysymys

Saarikko joutuu heti töihin