Politiikka

Mikko Kärnä kanteli helsinkiläisen taksiyhtiön toiminnasta tietosuojavaltuutetulle – nyt hän kehuu kompensoineensa kaikki veromaksajien piikkiin tekemänsä taksimatkat, kun yhtiö sai kymmenien tuhansien eurojen seuraamusmaksun

Kärnä teki viime vuoden marraskuussa tietosuojavaltuutetun toimistolle selvityspyynnön Taksi Helsingin toiminnasta.
Jarkko Sirkiä
Kansanedustaja kehuu leikillisesti, että hän on nyt ainakin omalta osaltaan kompensoinut kaikki eduskunnan taksikortilla tekemänsä nykyiset ja monet tulevatkin taksimatkat veronmaksajille.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) on tyytyväinen tietosuojavaltuutetun toimiston seuraamuskollegion toukokuun lopussa helsinkiläiselle taksiyhtiölle Taksi Helsingille määräämään 72 000 euron seuraamusmaksuun.

Kärnä teki viime marraskuussa tietosuojavaltuutetun toimistolle selvityspyynnön, jossa hän pyysi valtuutettua selvittämään, onko Taksi Helsinki toiminut asianmukaisesti ja EU:n tietosuoja-asetus GDPR:n mukaisesti tallentaessaan taksiasiakkaiden keskusteluja ilman lupaa.

Kansanedustaja kehuu julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa leikillisesti, että hän on nyt ainakin omalta osaltaan kompensoinut kaikki eduskunnan taksikortilla tekemänsä nykyiset ja monet tulevatkin taksimatkat veronmaksajille.

"Toivon todella iltapäivälehtien huomioivan tulevaisuudessa kansanedustajien taksitilastoja tehdessään, että olen nyt toiminnallani tuonut taksiyhtiöltä 72 000 euroa suoraan veronmaksajien hyväksi", hän toteaa tiedotteessa.

Lue lisää:

MT ei jaa yksilöityjä asiakkaiden tietoja teknologiajäteille – yksittäisiä lukijoita ei seurata

Onhan sinulla hallussa tietosuojan oppi numero yksi? – Näillä keinoilla voit huolehtia tietosuojastasi ja rajata tietoja, jotka annat someyhtiöille

Lue lisää

Vihreiden Suomela ja Hassi lyttäävät taksonomiakannan: "Aikuiset korjaavat ilmastonmuutosta ja Suomi jättäytyy sivuun kiukuttelemaan"

Metsäriitaan päätös – eduskunnan suuri valiokunta: Suomen pitää äänestää EU:n taksonomiasäädöstä vastaan

Lennokkien lennättäminen eduskunnan alueella kielletään

Oppositio kurmootti hallitusta taksonomiasta eduskunnan täysistunnossa – "Te sekoilette!"