Keskustan Kärnä tuomitsee Juha Mäenpään puheet – Äänesti silti syytesuojan puolesta: "Kyse on periaatteesta" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Keskustan Kärnä tuomitsee Juha Mäenpään puheet – Äänesti silti syytesuojan puolesta: "Kyse on periaatteesta"

Ihmisoikeuksien puolesta kantaa ottanut Kärnä tahtoo pitää kansanedustajien syytesuojan "todella korkeana".
Jarkko Sirkiä
Kärnä olisi puoltanut syytesuojan kumoamista, jos Juha Mäenpää olisi kannustanut joukkotuhontaan tai kapinaan laillista hallitusta vastaan.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä äänesti perjantaina kansanedustaja Juha Mäenpään (ps.) syytesuojan kumoamista vastaan. Kärnä kertoo tuomitsevansa Mäenpään puheet jyrkästi. Hänen mukaansa kyse on silti periaatteesta.

"Tahdon pitää kansanedustajien syytesuojan todella korkeana. Eduskuntaan ei tarvita ulkopuolisia tuomareita," Kärnä kertoo MT:lle.

Mäenpään vieraslajipuheista käydyssä eduskuntakeskustelussa punnittiin, mihin vedetään raja siitä, mitä istuntosalissa saa sanoa. Kärnä olisi äänestänyt syytesuojan kumoamisen puolesta, jos Mäenpää olisi kannustanut joukkotuhontaan tai kapinaan laillista hallitusta vastaan.

"Nyt hän ei niin tehnyt."

Kärnä on ottanut eduskunnassa pitämissään puheenvuoroissa kantaa ihmisoikeuksien puolesta. Mäenpään tapaus ei kuitenkaan hänen mielestään ollut ihmisoikeuskysymys.

Juha Mäenpää sai pitää syytesuojansa eduskunnan vähemmistön päätöksellä. Syytesuojan kumoamiseen olisi tarvittu viiden kuudesosan enemmistö. Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) kävi äänestyksen jälkeen kahdenkeskisen keskustelun Mäenpään kanssa.

Mikko Kärnä, onko Juha Mäenpää kantanut mielestäsi riittävän vastuun vieraslajipuheistaan?

"Mäenpää on sanonut, että muuttaisi sanavalintaansa. Toisaalta hän on myös sanonut, että ei kadu puheitaan. En tiedä mitä hän nyt ajattelee, mutta hämmästelen todella, jos hän ei kadu näitä puheita."

Lue lisää

Ruokavirasto: Puutarhaharrastajat – älkää tilatko siemeniä verkkokaupasta sokkona

Sisäministerin mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet eivät saa jalkapantoja – keskustan Mikko Kärnä: "Meillä on hallituskriisi"

"Katri Kulmunin maine on nyt loassa, mutta hän on ehdokkaista ainoa, joka pitää esillä aluepolitiikkaa"

Keskustan Kärnä haluaa purkaa Alkon monopoliaseman