Politiikka

Keksitty väite Sanna Marinin puheista leviää vauhdilla Twitterissä – Marinin väitettiin naljailleen Trumpille

Marin ei ole kommentoinut Donald Trumpin entisen neuvonantajan John Boltonin kirjaa missään vaiheessa millään tavalla.
Heikki Saukkomaa
Suomen Yhdysvaltain-suurlähetystö kiistää Sanna Marinin väitetyn kommentin.

Yhdysvaltalaisen Twitter-tilin väite pääministeri Sanna Marinin (sd.) kommenteista on saanut eilisestä lähtien runsaasti huomiota maailmalla.

Presidentti Donald Trumpin entinen neuvonantaja John Bolton kertoi tuoreessa kirjassaan, että Trump kuvitteli Suomen olevan Venäjän vallan alla.

Lin Peace -nimisen käyttäjän tviitin mukaan Suomen pääministeri olisi kommentoinut asiaa sanomalla, että "totta puhuen olemme ajatelleet Yhdysvalloista samoin vuoden 2017 tammikuusta asti".

Suomen Yhdysvaltain-suurlähetystön lehdistöneuvos Helena Liikanen-Renger kiirehti eilen illalla ilmoittamaan, ettei kyseisen tviitin tieto pidä paikkaansa.

Tviitti on kerännyt jo yli 120  000 tykkäystä, ja sitä on jaettu yli 35  000 kertaa. Useimmat kommentoijat vaikuttavat ottavan väitteen todesta, mutta etenkin suomalaiset käyttäjät kyseenalaistivat sen tuoreeltaan.

Tänään puoliltapäivin myös valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski ilmoitti Twitterissä, ettei pääministeri Marin ole kommentoinut Boltonin kirjaa, vaan väite on keksitty.

"Pääministeri Marin ei ole missään vaiheessa kommentoinut John Boltonin kirjaan liittyviä asioita millään tavalla. Aiheesta eilen Yhdysvalloissa leviämään lähtenyt tviitti ei siis pidä paikkaansa," Anttikoski kirjoitti.

Lue lisää

Uutispäälliköltä: Politiikan naiset ja Ohisalon vauva – Naisen on politiikassa mahdollista saada kaikki

Poliisi ei aloita esitutkintaa pääministerin ateriaetua koskevassa asiassa

Maakunnat tarvitsevat yhä puolustajansa

Orpo ennakkoäänistä: Suomalaiset haluavat vaihtoehdon "vasemmistohallituksen politiikalle"