Uudenmaan PS-Naiset ehdottavat nuorten kesäsetelin laajentamista myös kotitalouksissa tehtävään kesätyöhön - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Uudenmaan PS-Naiset ehdottavat nuorten kesäsetelin laajentamista myös kotitalouksissa tehtävään kesätyöhön

Uudenmaan PS-Naisten puheenjohtaja Arja Juvonen sanoo, että koronakriisi on vaikeuttanut yritysten mahdollisuutta palkata nuoria kesätöihin.
Silja Viitala
Arja Juvonen toivoo, että hänen kotikuntansa Espoo näyttäisi mallia nuorten työllistämisessä.

Uudenmaan Perussuomalaiset Naiset ehdottaa tiedotteessa, että kuntien myöntämä kesäseteli toimisi myös kotitalouksien tarjoamassa kesätyössä. Kesäseteli on keino tarjota nuorille kesätyötä matalalla kynnyksellä. Kesäsetelin arvo on 300–400 euroa. Kunta maksaa tämän osuuden yritykselle, joka palkkaa nuoren kesätöihin.

Tällä hetkellä kesäsetelit toimivat vain yrityksissä. Poikkeuksen tekee Kajaani, missä nuorten kesäsetelin saa myös kotitalouksien käyttöön.

Uudenmaan PS-Naiset ehdottavat mallin laajentamista koko Suomeen. Kansanedustaja ja Uudenmaan PS-Naisten puheenjohtaja Arja Juvonen on jättänyt asiasta eduskunnassa kirjallisen kysymyksen ja valtuustoaloitteen omassa kotikunnassa Espoossa.

"Toivoisin Espoon näyttävän nyt mallia, sillä Espoossa kesäseteliin tehdyt ideat on otettu hyvin vastaan. Myös vuosia sitten tekemäni aloite kesäseteliin vaadittavan ikärajan laskemisesta kuudestatoista vuodesta viiteentoista vuoteen sai kannatuksen," Juvonen kertoo tiedotteessa.

Juvosen mukaan koronakriisin vuoksi tarvitaan uusia ratkaisuja nuorten työllistämiseksi. Hän sanoo epidemian vähentäneen yritysten mahdollisuutta työllistää nuoria.

"Se ei ole yritysten vika vaan koronakuilun, johon koko maailma on pudonnut. Meidän tulee varmistaa nuorille töitä ja toimenpiteet on käynnistettävä heti."

Juvosen mukaan kotitalouksilla olisi mahdollisuus palkata nuoria esimerkiksi siivoamaan, pesemään ikkunoita, hoitamaan puutarhaa, ulkoiluttamaan lemmikkejä ja niin edelleen.

"Pihapiiristä löytyy monen moista työtä, johon nuoret voisivat tarttua. Yhteisöllisyys on voima, jolla tuetaan nuoria," tiedotteessa painotetaan.

Lue lisää

Ylen gallup: SDP:n kannatuksen kasvu taittui, mutta se on yhä suosituin puolue

Demokraatti: Valtakunnansyyttäjä on määrännyt esitutkinnan tehtäväksi Ano Turtiaisen tviitistä – poliisi katsoi aiemmin, ettei esitutkintaa tehdä

Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu eduskuntaryhmästä

Perussuomalaisten Tavio: Ano Turtiaisen twiitti käsitellään eduskuntaryhmän kokouksessa