Kulmuni kertoo maksaneensa koulutuskustannuksensa takaisin tänään - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Kulmuni kertoo maksaneensa koulutuskustannuksensa takaisin tänään

Entinen valtiovarainministeri kertoo Facebookissa suorittaneensa maksun heti, kun sai tarkat maksuohjeet ja henkilökohtaisen lainan järjestymään.
Sanne Katainen
Kulmunin viestintäkoulutukset maksoivat yhteensä noin 50 000 euroa.

Valtiovarainministerin paikalta eronnut keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoo Facebook-tilillään maksaneensa viestintäkoulutuksiaan vastaavan summan työ- ja elinkeino-, sekä valtiovarainministeriölle.

Kulmuni korosti, ettei häneltä ole vaadittu saamiensa koulutusten korvaamista, vaan kyse on hänen omasta päätöksestään. Hän kertoo myös varmistaneensa, ettei häneen kohdistu enää mitään vaatimuksia kummassakaan ministeriössä.

"Olin 2.6. julkaistuun Suomen Kuvalehden juttuun asti käsityksessä, että viestintäkoulutukseni oli sisällön ja kustannusten osalta tavanomaista ministerille kuuluvaa kouluttautumista", Kulmuni kirjoittaa.

Hän kertoo myös, että monet kannattajat ovat tarjoutuneet perustamaan keräyksiä summan kattamiseksi. Myös keskustan puoluesihteeri on ehdottanut puolueen maksavan koulutukset.

"Tällainen tietysti lämmittää mieltäni, mutta olen joutunut kieltäytymään ystävällisistä tarjouksista. Olen luvannut itse tämän maksaa ja sanani pitää", Kulmuni lisää.

Koulutukset kattavan summan kokoon saamiseksi hän kertoo hakeneensa pankistaan lainaa.

Lue lisää

Miksi keskustan ministerit tilaavat viestintäpalveluja nimenomaan Tekiriltä? – Puoluesihteerin mukaan ohjetta yksittäisen toimijan suosimisesta ei ole

Kulmuni kommentoi vihreiden linjausta haitallisista verotuista: "Tuista puhuminen on suorastaan irvokasta, autoilijat maksavat jo nyt yhtä Euroopan kalleinta polttoaineveroa"

Kulmuni: Haastajien tulo puheenjohtajakisaan oli yllätys

"Aluepolitiikka erottaa keskustan muista" – Kulmunin mukaan alueiden tasa-arvon pitää olla puolueen toiminnan peruskivi