Helsingin kokoomusnuoret vaatii turkistarhauksen kieltämistä – eduskuntaryhmän puheenjohtaja: "Meillä pidetään arvossa sekä elinkeinovapautta että vastuuta eläinten hyvinvoinnista" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Helsingin kokoomusnuoret vaatii turkistarhauksen kieltämistä – eduskuntaryhmän puheenjohtaja: "Meillä pidetään arvossa sekä elinkeinovapautta että vastuuta eläinten hyvinvoinnista"

Kai Mykkänen huomauttaa, että turkistarhauksen tulevaisuudesta puhuttaessa päätökset pitää tehdä pitkällä jänteellä ja tukea ihmisiä sekä alueita mahdollisessa siirtymässä uuteen.
Jussi Vierimaa
Eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan eduskuntaryhmällä tai puolueella ei ole linjausta siitä, kannattavatko vai vastustavatko he turkistarhausta.

Helsingin kokoomusnuoret on esittänyt turkistarhauksen kieltämistä "keskipitkällä aikavälillä".

Nuorisojärjestö haluaisi lähteä elinkeinon tukemisesta kohti yrittäjien tukemista siirtymään muiden elinkeinojen pariin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle, että turkistarhaus herättää tunteita puolesta ja vastaan.

"Toiset korostavat elinkeinovapautta. Toiset katsovat, ettei turkis ole riittävä syy pitää ketun tapaista eläintä häkissä", hän sanoo.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan eduskuntaryhmällä tai puolueella ei ole linjausta siitä, kannattavatko vai vastustavatko he turkistarhausta.

"Meillä pidetään arvossa sekä elinkeinovapautta että vastuuta eläinten hyvinvoinnista. Turkis on avoimesti kysymys, jossa kokoomuslaiset päätyvät eri johtopäätöksiin riippuen siitä, painottaako enemmän elinkeinovapautta vai eläinten hyvinvointia", Mykkänen taustoittaa.

Mykkäsen mukaan useimmissa puolueissa on kahdenlaisia kantoja sellaisissa arvokysymyksissä, joiden merkitys koko Suomen tulevaisuudessa on pieni. Hän pitää turkistarhausta tällaisena arvokysymyksenä.

"Olisiko demokratia parempi, jos yritettäisiin joka asiassa puristaa yhteen muottiin? En usko", hän pohtii.

Mykkänen huomauttaa, että turkistarhauksen tulevaisuudesta puhuttaessa päätökset pitää tehdä pitkällä jänteellä ja tukea ihmisiä sekä alueita mahdollisessa siirtymässä uuteen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän enemmistö on Mykkäsen käsityksen mukaan turkisten näkökulmasta maltillisella linjalla.

"Maltillisesti katsoen ei ole perusteita sulkea laillista elinkeinoa pois kevään yllättäviä tappioita korvaavista tuista. Toisaalta harvempi pitäisi aivan poikkeuksellista tukeakaan turkisalalle oikeana", Mykkänen sanoo.

Lue lisää:

Kokoomuksen Sankelo ja Kopra vaativat tukea koronasta kärsineelle turkisalalle

Helsingin kokoomusnuoret tyrmää kansanedustajien puheet turkistarhauksen tuesta — “Turkistarhauksen tukemisen ehdottaminen osoittaa huonoa harkintaa"

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja ehdottaa turkistarhaajille siirtymätukea: Auttaisi tarhaajia uuden elinkeinon pariin ja helpottaisi turkistarhauksesta luopumista

Lue lisää

Maskivelvoite saattaa tulla toisen korona-aallon iskiessä — THL:n suositusta maskien käytöstä odotetaan torstaina

Alankomaissa koronatartuntoja kahdella uudella minkkitarhalla viikon sisään

Koronavirus ei tartu kettuihin ja supiin yhtä herkästi kuin minkkeihin

Suomen turkistarhoilla varauduttu koronatartuntoihin tarkasti – tartuntoja pidetään silti epätodennäköisinä