Politiikka

Perussuomalaisten Ville Tavio syyttää länsimaista kulttuuria laskevasta syntyvyydestä: "Kolme lasta synnyttäneet naiset voisi vapauttaa esimerkiksi kokonaan tuloverosta"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja haluaisi parantaa työssäkäyvien lapsiperheiden olosuhteita.
Stina Haaso
Tavion mukaan lapsivähennyksen palauttaminen olisi oikeudenmukainen keino tukea lapsiperheiden ostovoimaa. Arkistokuva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ehdottaa verohelpotuksia alaikäisten lasten vanhemmille.

"Kolme lasta synnyttäneet naiset voisi vapauttaa esimerkiksi kokonaan tuloverosta", pohtii Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Perussuomalaisten mielestään Marinin hallituksen perhepoliittiset panostukset eivät ole riittäviä eivätkä tuo juurikaan taloudellista helpotusta työssäkäyvien lapsiperheiden arkeen.

"Lapsivähennys on ollut aiemmin lasta kohden 50 euroa vuodessa. Vähennyksen saa tuloverotuksessa. Vähennys voisi olla toki enemmänkin tai se voitaisiin yhdistää muihin etuihin."

Tavion mukaan verovähennys tukisi lapsiperheiden taloutta ja vahvistaisi tunnetta, että lapset ovat yhteiskunnassa toivottuja. Hän toivookin, että tulevaisuudessa työssäkäyvät lapsiperheet aletaan huomioida taloudellisesti paremmin.

"Suomessa ollaan kuulemma kovasti huolissaan ilmastopäästöistä, mutta ei siitä että päästöjen aiheuttajia eli ihmisiä syntyy kuin heinäsirkkoja. Suomi ei nähdäkseni kanna sen suhteen paljoa globaalia vastuuta, että miten liiallinen väestönkasvu konkreettisesti pysäytetään", Tavio toteaa sähköpostitse.

Hänen mukaansa maapallon liiallisen väestönkasvun näkökulmasta väestönkasvu Suomessa ei olisi mikään pakollinen tarve. Syinä laskevaan syntyvyyteen hän pitää länsimaisen kulttuurin muutosta perhekeskeisestä yksilökeskeisempään ja entistä myöhäisempää perheiden perustamisikää.

Tavion mukaan perheiden hyvinvoinnin edistäminen on perussuomalaisille arvoasia.

Koronatilanteen kuormittavuutta lapsiperheissä on lisännyt se, että isovanhempien osallistuminen lastenhoitoon vaikeutui tapaamisrajoitusten takia. Mikäli koronatilanne jatkuu nykyisen kaltaisena, Tavio ei lähtisi syksyllä enää rajoittamaan lastenlasten ja isovanhempien tapaamisia.

Lue lisää

Perussuomalaiset kiittelevät Apusen valintaa Ylen johtoon – "Yle ei saa taantua valtaapitävien äänitorveksi"

Maskiviestinnän kritiikki levisi jo hallituspuolueisiin – ministeri Kiurua vaaditaan tänään tilille maskeista

Perusopetuksen tulevaisuuteen uusia näkökulmia

Oppositio nihkeänä budjettiriihessä esitetyille työllisyystoimille ja turpeen verotuspäätökselle: "Ei suomalaisten asioita voi näin hoitaa"