Oikeuskanslerille useita kanteluita pääministeri Marinin toiminnasta EU-huippukokouksessa – yksi heistä on Sebastian Tynkkynen - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Oikeuskanslerille useita kanteluita pääministeri Marinin toiminnasta EU-huippukokouksessa – yksi heistä on Sebastian Tynkkynen

Monet kantelijat katsovat, että Marin olisi toiminut perustuslakivaliokunnan kannan vastaisesti hyväksyessään rahoitusratkaisun.
Marinin toiminnasta EU:n huippukokouksessa oli kirjattu torstaina aamulla saapuneeksi 13 kantelua. LEHTIKUVA / HETA HASSINEN

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) toiminnasta EU:n suurissa rahaneuvotteluissa on tehty useita kanteluita oikeuskanslerille.

Oikeuskanslerinvirastosta kerrotaan STT:lle, että tänään aamulla oli kirjattu saapuneeksi 13 kantelua, jotka koskevat Marinin toimintaa EU:n huippukokouksessa 17.–21. heinäkuuta.

Kantelijat ovat pääosin yksityishenkilöitä, mutta kantelun on tehnyt myös oppositiopuolue perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen.

Monet kantelijat katsovat, että Marin olisi toiminut perustuslakivaliokunnan kannan vastaisesti, kun hän hyväksyi EU-maiden johtajien saavuttaman rahoitusratkaisun.

Lue lisää

Kärnälle elvytyspaketista!

Yle joutuu taipumaan EU-komission kantaan

Sopua ei ole vielä näköpiirissä, kun EU-maiden johtajat aloittavat väännön suuresta elpymisvälineestä ja monivuotisesta budjetista

Oikeuskansleri: korona korostaa kansalaisten ympäristöoikeuksia ja voi lisätä väljän asumisen kysyntää – "Yhdyskuntasuunnittelijat eivät päätä puolestamme elämäntavoistamme"