Demokraatti: SDP:ltä varovaista tukea eläkeläisten verotuksen uudistamiselle - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Demokraatti: SDP:ltä varovaista tukea eläkeläisten verotuksen uudistamiselle

Keskusta on ehdottanut eläkeläisten verotuksen uudistamista siten, että eläkkeellä tehtävä työ ei nostaisi jo tienatun eläkkeen verotusta.
Keskusta haluaisi muuttaa eläkeläisten verotusta niin, että eläketuloa ja ansiotuloa verotettaisiin erikseen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pääministeripuolue SDP suhtautuu myönteisesti valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) käynnistämään selvitykseen eläkeläisten verotuksen uudistamisesta, kertoo Demokraatti.

Keskusta on ehdottanut eläkeläisten verotuksen uudistamista siten, että eläkkeellä tehtävä työ ei nostaisi jo tienatun eläkkeen verotusta. Vanhanen on käynnistänyt valtiovarainministeriössä selvityksen ehdotuksen vaikutuksista.

SDP:n eduskuntaryhmän ensimmäisen varapuheenjohtajan Kristiina Salosen mukaan asian selvittäminen kaikkine kustannus- ja työllisyysvaikutuksineen on kannatettavaa.

"Kaikkia esityksiä ja niiden kannattavuutta on aina puntaroitava useasta eri näkökulmasta. Sellaisia muutoksia ei verotukseen ole järkevää tehdä, jotka eivät pura työllisyyden kannustinloukkuja tai jotka hyödyttävät esimerkiksi vain suurituloisia eläkeläisiä", Salonen sanoo.

Lue lisää

Kiurun sote-sosialismia syytä vahtia

Muikku-ukko on korkein arvonimi, jonka 70 vuotta täyttävä Erkki Liikanen on koskaan saanut

Erkki Liikanen on huolissaan nuorten syrjäytymisestä: pelkän peruskoulun käyneillä jopa rikollisuusaste on kaksinkertainen verrattuna muuhun ikäluokkaan

Miten SDP, perussuomalaiset ja keskusta ajavat maaseudun asiaa? Näin puoluesihteerit kommentoivat MT-kyselyä