Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni: "Elpymisrahasto ei ole optimaalinen" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni: "Elpymisrahasto ei ole optimaalinen"

Keskustan eduskuntaryhmä käsittelee elpymisrahaston aikanaan.
Sanne Katainen
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin mukaan elpymisrahasto ei ole optimaalinen.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kommentoi Euroopan Unionin elpymisrahastoa puolueensa näkökulmasta. Hänen mukaansa elpymisrahasto ei ole optimaalinen.

"Elpymisrahasto ei ole optimaalinen, mutta osana eurooppalaista ratkaisua se etenee. Toteutuessaan paketti toivottavasti osaltaan torjuisi eurooppalaista lamaa", sanoo Kulmuni.

Tulevaa elpymisrahastoa käsitellään Kulmunin mukaan keskustan eduskuntaryhmässä aikanaan. Lisäksi hän kertoo, että keskusta käsittelee EU-asioita syyskuussa Oulun puoluekokouksessa.

"Keskusta käsittelee Oulun puoluekokouksessa tätä laajemmin eurooppalaisen talouspolitiikan ja EU:n tulevaa suuntaa. Elpymisrahastolla ei saa luoda pysyviä fiskaaliunionin elementtejä."

EU-maat hyväksyivät tiistaina 21.7. neljä päivää kestäneiden neuvotteluiden päätteeksi 750 miljardin euron elpymispaketin. Elpymisvälineestä jaetaan varoja jäsenmaille 390 miljardia avustuksina ja 360 miljardia lainoina.

Lue myös:

EU:n ennätyspitkät neuvottelut maalissa: Suomen maataloudelle 400 miljoonan euron lisäkirjekuori – lisäksi Itä- ja Pohjois-Suomen aluekehitykseen 100 miljoonaa euroa

Uusimmat budjettiluvut julki: maaseudun kehittämisen rahoitus laskemassa odotetusti EU:n elvytysneuvotteluissa – Suomelle tulisi 150 miljoonan maatalouskirjekuori

MTK toivoo EU:lta miljardin kokoista maaseutukirjekuorta tulevissa neuvotteluissa – "Antaisi mahdollisuuksia kehittää maaseutuelinkeinojen kestävää kasvua"

Lue lisää

Saarikko tahtoo keskustan maakuntakeskuksiin ja lapsiperheiden luottopuolueeksi: "Kaikenlaista on yritetty mutta tekemisestä on puuttunut suunta, itsetunto ja ilo"

Keskustan Kurvinen ei pyri puolueen puheenjohtajaksi

Keskustan kisa voi olla repivä

STT:n kysely: Lähes puolet keskustan piirijohtajista Saarikon takana